Tuesday, October 7, 2014

Pernah Kena Situasi Macam ni?

Photo ihsan FB


Korang jalan2....

Tiba2 seseorang menyapa....borak macam dah kenal lama atau korang pernah kenal rapat dengan dia...perbualan dalam 15 minit...sambil salam peluk cium dan bye2.....korang mengorak langkah....tapi korang tiba2 macam musykil....eh....aku kenal dia ke?sapa erkkkk.....ya allah...sapa minah/mamat tu....aku x kenal la...ke aku x ingat?

Haaaaa....korang pernah kena x?
Aku selalu kena ....pernah tengah aku beli barang ka supermarket....tiba2 aku di tegur someone...
macam2 la dia ckap...siap citer pasal si polan tu...si polan ni...aku nak je tamatkan conversation between aku ngan dia...tp macam x sampai hati....sebab dia beria2 bercerita seolah2 aku kenal dia....at the same time aku dok fikir...sapa minah ni eh....pesal aku x kenal dia....x lama lepas tu dia say good bye....aku pandang anak aku....anak aku pandang aku pelik....serius...aku memang x ingat or x kenal dia....x nak bagi dia malu...aku layankan aje....buat2 la tau citer....padahal x kenal.....

Bukan sekali dua tau....banyak kali dah.....kalau readers aku tu kira ok lagi la kan.....kadang2 terfikir nak tanya direct je....kat mana aku kenal dia...hehehehe....tp risau dia termalu sendiri plak nanti kan...

Korang ada jalan penyelesaian pada permasalahan cenggini x?

Meh share....

19 comments:

  1. ntah ntah dia pun sama..
    tersilap..
    lepas tu..
    teruskan je lah berlakon, sebab tersilap

    ReplyDelete
  2. Pernah SA,
    Itulah kadang2 layankan ajer hi dia tu...tp dlm otak dok pk ke aku yg pelupa ingat orang...tp orang jelas ingat dan sebut nama kita...bila nak balas balik nama dia sapa dah lupa wakakakkaa...

    Caranya, berbaik je dengan semua orang yang kita ke temu...wpun kita sendiri tak kenal siapa dia...soalan tak nak bagi dia malu cuba tanya, lama yer tak call atau wassup SA...dh hilangkan ke nombor hp kita? hahahahhaha so dan dan leh tau siapa dia sebenarnya...asal usul.

    ReplyDelete
  3. Err, sy ni cpt lupa. Klu ada yg mesra mcm tu tp sy lak yg beku. Mmg tak nah jd lah kak.

    ReplyDelete
  4. Okay , lawak. Sebab memang selalu je terjadi situasi macam ni.

    ReplyDelete
  5. Blom pernah lg...tp kelaka la pulak siap borak2 pjg lg..huhu..

    ReplyDelete
  6. hahahaha..Nelly pernah kena..layan-layan..sembang2..tanya buatpa..kerja mana..life cmne..then bila dah say bye.."siapa dia tu ek?? kenal katna ek??"..hahhhaa

    ReplyDelete
  7. Hurmmm....situasi cenggini biasa gak berlaku tapi nak selamat situasi berbual cakap aku kau je la kan...hihihihi

    ReplyDelete
  8. penah, tapi tanyer sampai ingat siapa dia... hehehehe

    ReplyDelete
  9. Sebelum makin meleret dia bercerita.. tegurlah dia bebaik.. alah bukan sampai nak malukan dia.. just sekadar nak pastikan betul ke kita kenal antara satu sama lain.. ;)

    ReplyDelete
  10. hihihi..buat mase nie belum lg...(@_@)

    ReplyDelete
  11. Pernahhh !! Hahahaha. Yess lepas tu jaga hati orang tu , layankan dia borak tapi sampai sudah. Hampagas. :P

    ReplyDelete
  12. pernah bersapa tanya kabar je yang tak sampai 3 mins :)

    ReplyDelete
  13. pernah say dpt say hi jer...pastu dia cakap dia tersalah orang...hihi

    ReplyDelete
  14. pernah.tapi lepas tu cecepat2 flashback balik.kdg2 org tu selalu folo cerita kita but kita pulak tak sempat..sooo jadilah begitu..kehkeh..

    ReplyDelete
  15. Hahaha, weh ko ni memang jenis lupa orang ke weh? Haha, aku pernah gak tp xdelah selalu, haha..tp klw aku, memang aku tanye awl2 before dia bukak cerita, cakap, sorry, siapa ea? hahaha.. :p

    ReplyDelete
  16. pernah jadi..tapi tegur camtu je la..lepas tu penat pulak nak mengimbas dan confused pulak fikir siapa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah