Tuesday, October 21, 2014

Shampoo Pilihan Suriaamanda....


Hi korang....
Sebelum2 ni aku memang dh banyak bertukar2 shampoo....memang kalau Iikutkan x bagus kan asyik bertukar shampoo....adakala shampoo ni serasi dengan kita adakala mula2 pakai je ok...lepas sebulan dua terpaksa tukar...sebelum2 ni aku setia dengan Rejoice...lama gak aku guna tp at last rambut macam kering bahagian hujung...pergi trim dan tukar ke Sunsilk...ok jugak...xde masalah tapi sama bila dah lama guna x tukar rambut dan scalp jadi oily....tukar lagi dan kali ni Dove menjadi pilihan hatiku...dh 3 bulan guna so far best xde masalah...tu sekali 2 botol aku beli...daily wash dengan dandruff care...ari tu aku dpt voucher Tesco kan...beli je groceries banyak2 buat stock...senang...cukup untuk 2 bulan...dah jimat di situ kan...untuk 2 bulan x yah dh beli product penjagaan diri...eh apa plak...anak dara aku pun dh start mintak beli facial wash la...shampoo badan la...shampoo rambut la....ermm...kena jugak....rumah lain2 ni la masalahnya...oh ye....Budak umur 10 tahun macam dania tu  boleh guna facial wash apa erk?ke belum sesuai lg?
X kan nak guna sabun sental muka kan?
Any suggestion?

12 comments:

  1. Biasanya umur 12thn boleh guna. Kalo yg 10 thn cuma guna tumbuhan semulajadi buat sendiri mcm guna lidah buaya atau kulit pisang tonyoh pd muka. My 2 cents;)

    ReplyDelete
  2. iols pun suka ngan dove ni..wangi n rambut sgt lembutttttttttttttt
    tp iols x kisah nak pakai syampo ape..janji rambut bersih wangi hahaha
    iols skrg pakai rejoice je..satu famili pakai rejoice hahaha

    ReplyDelete
  3. budak 10 tahun rasanya tak sesuai lagi guna facial wash ni kak. kawan eka guna awal dr skolah rendah, kulit mukanya rosak n tumbuh jerawat je sampai besar.

    Eka pun guna dove gak. selesa rasa...

    ReplyDelete
  4. liz tk boleh guna dove. lps 3 bulan gitu kan. rambut gugur bnyk la sis. tp mg lembut giler kut

    ReplyDelete
  5. untuk dania rasanya can start with johnson clean and clear tu kot kak...sebab adik start guna tu dulu...

    ReplyDelete
  6. orang kata safi shayla tu bagus juga... kalau saya pakai head n shoulders tu, banyak sangat rambut gugur. sekarang ni pun saya pakai dove. memang lembut lah jadinya rambut. kalau nak elok lagi, amalkan pakai minyak rambut kelapa dara. banyak benefit dia.

    ReplyDelete
  7. saya xngam dengan dove kak.. pakai syampoo dove habes luruh rambut huhuhu.... skrg guna syampoo safi shayla. wangi dan bes sangat.. kalo utk budak2 kan saya rasa pencuci muka safi balqis tu ok kak :)

    ReplyDelete
  8. shampoo dove ni wangi kan.. tapi alise gilir2 jugak.. rejoice dgn dove.. sebab dulu pernah dengar pengacara muzik2 dulu tu sape ntah nama.. dy ckap jgn sampai shampoo sebati dgn rambut.. tu yang rambut cepat rosak..

    alamak. dania dah pandai jaga muka la.. hehehe.. alise memang tak pakai facial wash.. cuci je muka banyak kali.. kalau touch up tebal baru pakai wet tissue jek.. very the kampung girls.. hahaha

    ReplyDelete
  9. Salam kenal dik,

    anak akak tak pandai mintak lagi facial wash bagai. Dia umur 10 tahun. Tak sesuai lagi rasanya. Kalau nak cuba jugak mungkin boleh try safi yang susu kambing tu.

    ReplyDelete
  10. tak pernah guna dove,selalu guna rejoice je..

    ReplyDelete
  11. Tak pernah guna Dove lagi. Sesuai tak untuk rambut gugur? hee

    ReplyDelete
  12. dulu pernah guna sekali dove..pastu tak guna dah sebab tak sesuai dgn rambut..huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah