Tuesday, October 21, 2014

Menu Bujang Untuk Bekal Hari Ini..

Tadaaaa....hehehe....semalam balik awal sempat la beli bahan2 untuk masak semua ni ha....huiiii...banyaknya....ada pot luck kata kau....gigh masak ikan keli berlada malam tadi...meletup2 ikan tuh aku goreng sampai kena lap lantai dapur...nama pun ikan keli kan....sure la meletup2 kalau digoreng...x reti aku macam mana nak buat x bagi dia meletup2...padahal xde la berair pun....korang ada petua?

Then pagi tadi gigih masak sayur buncis dengan sotong....erm...cukup la kan....





Aku up skit ngan sambal belacan dan bendi celur...agak2 leh x masuk masterchep?hahahhaa....jangan ko nak perasan sangat Rizz oii.,...setakat masak 3 menda ni nak masuk masterchep? chef Ramsay pun x pandang inikan pula Chef Joe...hahahaha....

Apapun presentation tu penting untuk photo session kan...walau aku bukan pakar bab presentation...pas tu semua aku humban masuk dalam bekas makanan dan bawak pi keja....ada yang bawak nasi...pelik tgok aku makan nasik sesenduk sikit je...dah aku tgh diet nasi kang x makan kang korang bising kan...lama gak la aku x amik nasi...lately macam badan lemah2 skit...maybe sebab tu dan jugak ditambah aku tgh pms...memang x berdaya badan..macam mana la nak keja Sabtu Ahad ni....uik dah kenapa sabtu ahad keja?aku x citer lagi kat korang kan?

Aku dan team baru ni kena pindah ke Block 4 level 11...opis sebelum ni la...sebelum aku pindah department baru...sebab tu sekarang ni aku agak sibuk....payah korang nak tgok aku blogwalking...aku sibuk packing barang....letih jangan cakap la....so minggu ni aku x balik Seremban ye....Deepavali balik kot....

9 comments:

  1. ok sgt ni
    dr mkn kt lua xsehat .
    ini dijamin halal dan selamt :)

    ReplyDelete
  2. xnak meletop..kite bako hahaha
    aik esok dah depavali..balik kpg x

    ReplyDelete
  3. Mak oiii...ni bukan menu bujang lagi dah nie SA oii.... Ini menu sefamily makan dengan puas hati ni. Akak pun dah nak kena start bawa bekal la. Kat Bangsar ni, yang dekat2 ni semuanya kedai mamak jer. Tak lalu akak dikk.... Bawa nasi ulam timun sambal belacan pun lagi sedap kot.

    ReplyDelete
  4. Petua x nk bg meletop goreng ikan letak nasi sikit. Cuba try nnt.

    ReplyDelete
  5. tutup je kuali time tgh goreng tu.. huhu.. tu cre anis la.. xsanggup meletop2 nie..haha

    ReplyDelete
  6. Sedapppppp ;D Lagi2 sambal belacan! ;)

    ReplyDelete
  7. ada sambal belacan n bendi rebus pun dah laju je makan..sedap!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah