Wednesday, October 8, 2014

BBQ session for Dania's Birthday....

Gigih aku balik awal dari kampung...dengan hujan lebat...aduyaiii mcm mn nk buat bbq ni....terus pi amik cake...ttg cake mula2 Dania request nak cake Frozen..mhl giler plak...bukan main lagi diorg kan...asal frozen je up harga....tension aku...at last tempah ice cream cake...RM84...mmg kena tempah 2 kilo....x leh kurang....huh...anak punya pasal terpaksa la tempah....
Lepas amik cake gigih balik rumah nak marinate ayam dan daging kambing... kali ni xde udang or sotong...semua pun mahal...so ada 2 jenis dan jugak sosej....ada ikan jugak sebab ayah si kembar x mkn ayam or daging....


Ayam yg tgh tunggu nak bakar je


Ini budak nakal....x sabar dan x duduk diam


Ayam benda pertama di bakar...


Pak Teh as usual org kuat...Ikie nak tolong....


Daging kambing...


Drumstik dan thigh ayam shj...


Budak2 makan sosej aje...


Cake Ice cream Dania


One more snap


Si kembar...semua birthday org adalah birthday dia....


Kesian kakak Dania demam...x ceria pun dia...


Tgok si kembar tu...dia la nk potong cake...


Masing2 x sabar2


Nak potong cake agak mencabar sebab keras....

Habis jugak 2 kilo kek...

Simple celebration and fun for the kids....biasa la...bab birthday ni budak2 je happy kan....
Aku hapoy bila Dania happy...cuma malam tu dia demam...sgt2 risau pasal dia....
Dia dh la jarang sakit....bila demam dia akan demam teruk...susut nampak badan dia....
Now dh berjangkit ngan aku...ah org tua demam boleh tahan lg kan..
Cuma risau budak2 demam je....
Musim kot?


17 comments:

  1. Salam, eh jap2...yg kembar tu anak2 ko ke? wahhh kembar~~ :D nyum2...sedaaapppnyaaa (bencinya) baca entry2 makanan ni...buat aku lapar je~ hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si kembar tu anak buah SA...anak dara I yang DANIA tu je..

      Delete
  2. Demam makan daging banyak sangat ke SA? Hehe... Happy birthday Dania!

    ReplyDelete
    Replies
    1. X mkn pun daging wafee..x dapat pun daging korban....

      Delete
  3. Sedapnye nmpk kek aiskrim tu. Dania blom baik demam lg ke kak?...skrg musim sakit mata dan demam..take care^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi call dia ckp dh ok...hehehe...mmg sedap cake tu...

      Delete
  4. Replies
    1. Haah mak...dah besar sgt dah..si kembar pun sama...

      Delete
  5. Happy birthday adik dania...syok yer mama dania bersungguh2 tau balik time hujan2 semata2 nak raikan besday dania...kuasa ibu...mai la angin lintar ke..ribu taufan ke...pasal anak mmg prirority kan...alhamdulilah sambutan yg best

    ReplyDelete
  6. yang kembar tu sepupu Dania ke?/umur berapa tu?heheh..siap potong kek sama2 lak tu..

    ReplyDelete
  7. sedapnye kek
    lama x mkn kek beli hehehe

    ReplyDelete
  8. sedapnya kek dania tu..budak budak memang sukalah kalau ade celebration bday ni

    ReplyDelete
  9. Waaahhh..thigh tu nampak mengancam.
    Anak-anak saya pun akak mintak sausage je compared yang lain tu.

    ReplyDelete
  10. tengok kambing tu teringat2 pulak kambing black pepper.. walhal tak makan pun kambing.. ni gara2 en. suami yang ajar makan kambingler ni.. huhuhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah