Friday, October 3, 2014

Family Vacation 2014- Langkawi Island...

Now sampai ke part 1 Langkawi eh...merata kami berjalan kan...Perlis pas tu Langkawi...seawal 6 pagi kami dah keluar dari homestay sebab nak kejar Feri yang pertama...pepagi siap memang betul2 gigih dan semua berikan kerjasama kan...mentang2 nak berjalan...sampai2 je kat area Terminal Feri tu tgok2 ..umang aiiii banyaknya bas ngan keta dah parking..terpaksa la kami guna khidmat tonto parking keta asalkan dapat parking even mahal sekali pun...nak parking seharian kan...dan yang penting diorang boleh jamin kereta kami selamat....lepas adik aku uruskan bab tiket..trip feri pertama dah full so kami dapat yang kedua or ketiga jalan kul 8.30 am...masa tu baru kul 7am so masih banyak masa lagi...Kita minum dulu.....


Terminal Feri Kuala Perlis yang sentiasa penuh dengan pengunjung....sesak padat


kami sedang tunggu turn nak naik feri...time ni diorang panggil plak tiket kul 8.30 am...dah la ada yang pi toilet...kelam kabut kejap...


semua teruja nak naik feri....ni bukan la pengalaman pertama naik feri...last 2 year pi Pangkor pun naikm feri...sama je pun...


kami dah dapat tempat duduk....tgok muka happy mak, abah dan dania...si kembar mmg x tutup mulut...teruja lebih


pemandangan yang sempat aku rakamkan


tak tau la pulau apa


kakak dania menikmati keindahan depan mata


nelayan kot...


one more pose eh bang...


air laut yang dibadai feri


subhanallah cantiknya.....

Memang aku tak tido pun masa atas feri...leka dengan keindahan depan mata...sikit pun aku x lepaskan peluang...bukan selalu dapat pi Langkawi kan....Dania lagi happy sebab x sabar2 nak explore Under Waterworld....

Perjalanan amik masa 45 minit ke Langkawi...laut pun tenang je...cuma hujan renyai2...kami pun x sangka hujan kat sana kan...takper la...after this if pegi lagi avoid bulan September...pergi awal tahun maybe....

Bersambung Part 2 eh....

11 comments:

  1. lama cheq tak p langkawi. harap-harap dapat p la masa terdekat ni...

    ReplyDelete
  2. tak pernah naik ke langkawi ni..macam best

    ReplyDelete
  3. Waktu ni pegi mmg bahaya...kalau naik bot waktu ptg lagi takut...ombak kuat...mesti shopping sakan kt langkawi kan..

    ReplyDelete
  4. langkawi mmg best tp xboleh combine bercuti + bershopping..xcukup kakitangan nak jalan..lenguh..hahaha

    ReplyDelete
  5. Wah ridunya nak p pulau langkawi. Masa kecik dulu stp cuti sek mesti pergi langkawi dgn atok.

    ReplyDelete
  6. dok kedah saja ceq ni,tapi tak pernah pi Langkawi..huwaaa..

    ReplyDelete
  7. Follow sini 1192

    Saya TAG awak
    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

    ReplyDelete
  8. Pi Langkawi bawak family mmg best, banyak aktiviti untuk budak & mak budak. Shopping coklat acara wajib heheheh

    ReplyDelete
  9. Kampung saya dengan langkawi dipisahkan dengan laut ja. Tapi dah 10 tahun tak pergi rasanya. Insyaallah tengah gigih kumpul duit nak pergi sana tahun depan.

    ReplyDelete
  10. bila la nak sampai langkawi nie..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah