Thursday, October 23, 2014

Bunga Sulung Muncul Akhirnya....


2 bulan lebih aku kat department baru....selama 2 bulan la aku tinggalkan pokok kesayangan aku kat pantry level 11...titip pesanan kat tea lady..3 hari sekali tolong siramkan.....last week tgok dh mula nak berbunga. ..dari keratan batang aku jaga...siram dan baja ( vendor yg baja setiap isnin) tak sangka cepat betul berbunga....cuma tak gantikan lagi pasu baru buat dia.....mesti bunga dia cantik nanti kan.....pink kaler nampaknya tu.....


Bunga pink dah muncul

Money plant ni pun dah bercambah2.....

Seronoknya...nanti Isnin aku dan team baru ni dah start kerja kat level 11...boleh la letak kat workstation aku balik...bukan dept yg sebelum ni....yg baru ni la...korang paham ke apa aku ckp ni....mcm ni...sebelum ni aku nyer dept merge dgn dept yg sebelum aku pindah ni....tp temporary khidmat aku diperlukan dlm team baru ni sampai tahun depan....
Minggu ni semua team baru ni kena pindah ke block yg sebelum ni plak....kesian aku kan...berpindah randah....
Minggu ni x balik Seremban...Sabtu Ahad kerja untuk set up tempat baru....kesian kakak Dania mama x balik....mesti dia rindu...


26 comments:

  1. FHM2..HEHE..cantik kalau ada pokok hijau dalam opis kan..

    ReplyDelete
  2. penat asyik pindah randah workstation ni kan kak? tak rasa tapi boleh bayangkan...

    ReplyDelete
  3. Pokok tu cantik. Boleh menenangkan mata.
    Nnt blk boleh belanja Dania kesian x dpt jmpa mama minggu ni.

    ReplyDelete
  4. mesti Dania rindu..cantik bunga tu..pink2..

    ReplyDelete
  5. eh pokok apa yng berbunga tu.. i suka letak pokok hidup dalam rumah, maklum la takder tanah... hihihihi

    ReplyDelete
  6. xpe la kak.. kerja kan.. nanti balik seremban boleh bawak dania jalan2.. :)

    ReplyDelete
  7. Nak berpindah randah ni leceh la. Sekali-sekala kira orait la, tapi kalau kerap, letih woo.

    ReplyDelete
  8. mak CT sukalah bunga and rajin nak membelek.. CT tlg siram saja kadang2

    ReplyDelete
  9. apa nama pokok bunga ni kak? mesti cantik bunganya pink kan

    ReplyDelete
  10. pindah pindah dept ni kira naik gaji la ni..?

    ReplyDelete
  11. Bestnyer, next week nak gi cameron bawa budak, plan nak beli pokok bunga, tp tak tau nak beli jenis mana...

    ReplyDelete
  12. Sejuk tangan SA.
    Saya tanam pokok mmnjang mati je:(

    ReplyDelete
  13. Suka menanam jugak ye..kat rumah mesti mesti banyak tanam bunga nih..

    ReplyDelete
  14. SA tak sabar nak tgk bunganya...:):)

    ReplyDelete
  15. Huiyoooo..siap ade pokok kat opis..;))

    ReplyDelete
  16. oksigen...oksigen..Acik tanam gak pokok hijau, tapi hilang kena curi..

    ReplyDelete
  17. Wahh comel laaa bil dah berbunga camni kembang kejap org yg tukang jaga ..hehege

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah