Tuesday, October 14, 2014

Family Vacation 2014 > Pulau Langkawi Last Part

Lepas berehat sekejap kat umah Pak uda...dah Solat...dah borak2...kami pun mintak diri...seronok jumpa Mak Uda yang nampaknya dah sihat...si kembar Afif dan Arif...cuma x dapat jumpa Amirul...masa tu dia dalam perjalanan naik feri balik ke Langkawi...memang x dan nak jumpa...
Lepas tu Pak Uda bawak kami ke Idaman Suri....haaaa....boleh plak kat sini aku x amik gambar apa yang mak beli...sampai aku pun terjebak beli...

Kat Idaman Suri ni mak beli 3 set pinggan mangkuk...macm2 corak dan warna...memang mak merealisasikan hajat dia kat sini...selama ni dengar orang jer bercerita kan...la ni dia dah sampai..dia nak beli apa je idaman dia...aku plak tgh fikir macam mana nak bawak balik set2 tu semua...ada mahal ada murah...cakap je nak apa...u name it...semua ada..aku hadiahkan mak set cawan dan teko jugak...dah tau payah nak bawak balik...aku terjebak maka beli jugak...kaler pink...huhu...giler Mak aku shopping...lepas tu pergi ke kompleks Haji Ismail borong choc...kat sini pun berhabis almost RM200 untuk choc aku ngan Dania je...cuma agak mahal la kat kompleks ni compare kedai dia yang lagi satu...semua x puas hati sebab mahal...kedai yang lagi satu tu x tau plak kat mana


Then kami pun gerak ke Jeti sebab feri pukul 6pm...memang x sempat nak pi bergambar kat Helang gergasi mercu tanda Langkawi tu....tp dapat jugak la bergambar berlatarbelakangkan helang tu...hujan dah turun semula plak time tu kan...risaukan Mak Abah pun ye jugak...kesian diorang x dapat amik gambar kat sini....

 Dania happy sentiasa
 Qhaira dan Daddy
 masa ni dah gelap dah...dapat la sekeping
 kakak Dania emmang sentiasa hepi..



 mok...moknya mama dania...
 si Qhaira tu x reti letih agaknya


Nampak? nampak x betapa banyaknya barang2 kami...mati nak angkat masuk feri...


Family photo

Gambar kenangan bersama Pak Uda

Kenangan yang x boleh dilupakan...next time kalau pi Langkawi kena la stay kat sana 2-3 hari...dan kalau boleh pi time x pack sgt...tp tu la bila plak kalanya x pack kan...dah tentu2 pi time cuti sekolah...kenangan yang x leh lupa kena tahan Kastam...macam2 plak soalnya sebab kami masuk x sampai 24 jam...menjadi kesalahan sebab at least kena stay 1 malam...laa...Pak Uda dah kowtim sebab IC dia memang Langkawi...satu bonus di situ....Kstam lelaki ok tau...yang perempuan plak yang poyo skit...ada satu grup tuh pun banyak gak barang...boleh jer lepas...even pelancong pun...selamba je lepas..tiba tang kami dia tahan lama....adeh....pengalaman sungguh...nasib baik dia x rampas satu pun barang kami...kalau x memang nanges...

Ni last part percutian kami di Langkawi...till we met again Langkawi...harus repeat sebab masing2 x puas...dan yang pasti kena simpan duit eh...xde duit kalu cane nak shopping pinggan mangkuk lagi...
next aku nak citer last part percutian kami yang berakhir di padang besar...dan jugak last day di homestay dimana kami diganggu oleh entiti  yang x bagus...itu agak menyeramkan ok...sangat2 aku ingat sebab Qhaira di ganggu...biasa la budak kecik kan wangi kan....

Ok...Next is trip Padang Besar....

8 comments:

  1. Syoknya shopping pinggan mangkuk...meh tunjuk sikit designnya kak..^^

    ReplyDelete
  2. Shopping sakan la kalau ke langkawi kan...hihi...

    Kedai haji ismail yg lagi satu tu ada on da way nak ke idama suri boleh nampak..sy tak berapa ingat dh area mana..tapi otw nak ke idaman suri tu boleh nmpk..

    ReplyDelete
  3. tak suka betul kalau kena tahan dengan kastam..dah nama bercuti memang shopping je la kan..tak kan beli barang terlarang pulak..huhu

    ReplyDelete
  4. Kalau pi holiday kat langkawi mmg wajib beli set pinggan mangkuk kann..hehehe

    ReplyDelete
  5. Seronok je baca entri vacation ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah