Sunday, October 26, 2014

Awet muda luar biasa


awet-muda-luar-biasa

Sesiapa pun pasti tidak percaya melihat wajah wanita ini. Apasra Hongsakula lahir pada tahun 1947 di Bangkok Thailand, namanya mula menjadi perhatian umum selepas memenangi Ratu Cantik Miss Universe pada tahun 1965 ketika berusia 18 tahun, dan merupakan jelitawan pertama dari Thailand yang memenangi gelaran itu.

Apa yang menarik, selepas 50 tahun, wajah Apasra langsung tidak menunjukkan perubahan. Malah tidak keterlaluan jika dikatakan dia nampak semakin cantik dan tentunya, langsung tidak menggambarkan usianya kini iaitu 67 tahun.

Ada yang mendakwa, bagi mengekalkan kemudaan wajah, dia melakukan pelbagai rawatan anti-penuaan berjumlah 2.5 juta Baht (RM 253,289).

Bagaimanapun, ia dinafikan pengurus Apasra dan memberitahu wajahnya adalah asli dan hanya rambutnya sahaja diluruskan dan mungkin itu menjadi penyebab ratu cantik itu kelihatan muda.

SUMBER

16 comments:

  1. wah..mak timm lahir 1949 pun x gitu..ni mesti ada wat sumting2 ni^^

    ReplyDelete
  2. Fuh fuh byknya duit dia kalo betulla dia labur utk kecantikan.

    ReplyDelete
  3. tp nampak tua jgk kn?
    tp cntik jgk ..huhu

    ReplyDelete
  4. Sangat awet muda ni ..... dah masuk 70 tak nmpk kedutnya ;D

    ReplyDelete
  5. yg penting make up boleh buat orang nampak muda. betul tak? heee....

    ReplyDelete
  6. Salam, wah...gila takde beza mukanya, still cantik..tp original ke ni..xcaye lah..haha, btw, aku tersebut nama dia Asparagus..haha

    ReplyDelete
  7. Nampak la juga berumur, tapi at 67 giler khinzir punya cantik aah... Mesti dia diet and berdisiplin sangat kan....

    ReplyDelete
  8. Biar betul...tak nampak tua pun. Dah boleh panggil nenek ni tapi kalau jalan dengan dia nampak macam kita plak kakak dia.

    ReplyDelete
  9. amboiyai.. dia punya maintanence tu hahaha.. tak boleh mahal
    lagi ke..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah