Saturday, October 11, 2014

Family Vacation 2014 > Under Waterworld Pulau Langkawi

Entry sebelun ni dah paparkan details tentang Under Waterworld ni kan...ekceli banyak jugak tarikan kat luar sebelum masuk...sebab tu kat sini kami ambil masa yang lama...masuk bahagian dalam jer....kita di hidangkan dengan Flaminggo si kaki panjang....comel cantik putih bersih je....mulut si kembar je bersuara...Wowwww....tantiknyaaaa......tertoleh2 orang lain....

 Flaminggo
 kakak Dania..nak amik gambar latar belakang Flaminggo

Ibu dan Aressa...cubaan gagal ibu suh Aressa pandang kamera...


x ingat plak ikan apa


parrot...


antara tarikan....African Penguin


comel kan?


amboi kakak....kat dalam ni x banyak pun gambar aku...aku malas nak bergambar...


gemuk2...pas tu ada pekerja tgh cuci kawasan tuh....


ini pengguin mama ni...


beranak pinak rupanya dia dalam tuh...


ada yang tgh mengeram....eh pengguin bertelur kan....


tgh berenang bagai...menunjuk skil berenang la tuh....


ni sekor lagi...


pas ni kita pi Marine Section plak...


African Penguin adalah haiwan dalam kumpulan burung..

The African penguin, also known as the jackass penguin and black-footed penguin is a species of penguin, confined to southern African waters.

Scientific name: Spheniscus demersus

Higher classification: Banded penguin

Info ttg African Penguin dari Wikipedia..

Di Marine section banyak haiwan dalam akuarium....yang ni bertahan la korang tgok macam2 gambar haiwan aku amik....comel2...geram je...kalau ada jual memang nak beli...memang la ada jual tp dalam bentuk mainan...kan?keluar je nanti ada satu gallery souvenir...macam2 ado....kat dalam ni disediakan photographer yang ambil gambar korang secara percuma....Percuma????xde maknanya....keluar nanti dia print gambar korang dan jual RM20 sekeping....haaaa....kalau nak buat kenangan boleh la beli...aku terjebak sebab ada gambar aku ngan Dania kan....terbang jugak la duit....atuk lagi la...4 cucu perempuan...sorang satu burung penguin mainan harga RM20...hambikkkkk......

Jumpa lagi next entry ye...


9 comments:

  1. cadang nak gi Langkawi bln dis nanti

    ReplyDelete
  2. Syoknya...yg ni x pernah p lg.
    Supo mcm animal in the farm sekeping gmbr rm20...pandai depa cr duit.

    ReplyDelete
  3. Kita pernah tgk peguin nak mengawan...pecah perut gelak ngan kawan..haha..

    ReplyDelete
  4. dulu pun pergi situ suka tengok gelagat peguin yang comel tu..pantang nampak bawak ikan..mengejar je dorang

    ReplyDelete
  5. oowh penguin yang gebus.. amek wat satay baru puas ati.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah