Wednesday, May 28, 2014

Asam Pedas For Lunch Today..


Semalam mood rajin...balik kerja 5.30pm ko....korang caya x aku berjaya balik awal...selalutu kalau x gelap mmg x balik la kan...patutnya semalam aku kena standby sbb mmg secretary and admin staff kena rotate standby every day....aku nyer turn semalam...tp big boss meeting kat luar and x balik opis.. makanya balik je la....beli bahan basah then masak lebih skit...utk mkn mlm dan bawak bekal hari ni.....


Asam pedas Ikan kembung campur bendi..Ikan berenang dalam periuk...x nampak kan....


Haa..nah....nampak kan....


Up sekali ikan masin gelama jeruk...

Semerbak bau ikan masin dalam kondo ni....housemate balik terus lapar perut...
Sorry la gang....ingat korang x balik...haha...actually ada sayur kangkung goreng..
Tp aku bleh lupa amik gambar plak .. semua gara2 nak cepat....
Nak bw la konon....huhu....at last hp tgok aku....

Alhamdulillah...dapat jgk tido sampai pg tanpa gangguan....
Harap2 bertwrusan la tido mcm ni hari2....


18 comments:

  1. fuhhh ikan gelama masin memang permbangkit selera

    ReplyDelete
  2. peh..aumm..sedapnya..rajinnyer msak..

    ReplyDelete
  3. Ikan gelama masin tu yang paling tak menahan. Saya ni asal nampak aje yang 'salted' memanglah terus rasa lapar. Baru 11.30 pagi nih. Sejam lagi baru dapat makan!

    ReplyDelete
  4. bestnye..tengok entri ni rasa nak buat asam pedas utk lunch hari ni.hehe

    ReplyDelete
  5. oh man... salah time la baca entri ni... lapoooo.. haha

    ReplyDelete
  6. Ikan masin n ikan pekasam mmg prmbangkit selera btul... Hehee

    ReplyDelete
  7. akk suka makan asampedas bendi je...hheee

    ReplyDelete
  8. kalau asam pedas letak bendi segar mcm ni mmg best.terliur!

    ReplyDelete
  9. ikan gelama tuu paling xtahan.. meleleh ayaq liuq ni kak

    ReplyDelete
  10. Ikan gelaa masin tu pujaan hati ku. Akk 5.30 sharp je dah blah. Slmat tgal la opis.

    ReplyDelete
  11. Macam asam rebus pulak rupa asam pedas ni hehe.. nampak sedap jugak tu.

    ReplyDelete
  12. sedapnya.. ikan gelama goreng mkn dgn nasi pnas.. terangkat... :)

    ReplyDelete
  13. combination asam pedas dgn ikan masin tu mmg ohsem kau!!! slurppp

    ReplyDelete
  14. tido tanpa gangguan? Gangguan siapa SA? En Han ke? Huhu... Untung la housemate SA sbb SA rajin masak. Balik2 bleh terus makan.

    ReplyDelete
  15. lama pulak tak makan ikan masin goreng..bab menggoreng harum semerbak tu yang malas..huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah