Saturday, May 24, 2014

Kadang Kadang Benar...


Betul...adakala kena kejam  dan pentingkan diri sendiri untuk kebaikkan juga...
Kejam bermaksud kena kukuh pendirian agar tiada yang menghalang usaha kita untuk berjaya...untuk maju ke depan kita kena pentingkan diri kita tanpa menoleh ke belakang....
Tapi landasan kena la betul...bukan diatas tiket kesempatan...ada peluang grab je kan....tp nawaitu kena murni...bukan cara kotor...
Kadang2 kita kena fikir jugak...hati kita kena jaga jugak...sebab perasaan kita perlu di jaga....bukan semata2 menjaga hati orang lain...kan?
Sampai bila nak jaga hati orang lain...sedangkan hati sendiri terbiar sepi....
Xde sapa hiraukan....

6 comments:

  1. Betul tu SA ... Kadang2 kita kena juga pentingkan diri dalam hal2 tertentu. Kalau asyik nak fikirkan hati org lain, lama2 boleh jadi gila kita dibuatnya. Nak2 lagi kalau orang tu tak tahu menghargai kita

    ReplyDelete
  2. betul tu kak..sometimes we have to put ourselves 1st sebelum orang lain kan???at the end kita juga entitled to be happy mcm orang lain...penat laa kalau nak happy kan orang jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. hati sepi tiada yang tahu :)

    ReplyDelete
  4. Betul tu SA... Sy dah buat mcm tu sbb sy xnk org amik kesempatan...

    ReplyDelete
  5. Sebenarnya saya selalu bersikap begitu kerana saya fikir, kalau saya tak sayangkan diri sendiri, tak ambil berat diri sendiri, siapa yang peduli? Adakala memang kena pentingkan diri barulah berfikir untuk menjaga hati orang lain. Asyik jaga hati orang, hati kita siapa peduli?

    ReplyDelete
  6. selalunya begitulah kita kan..demi orang lain demi melihat orang lain bahagia..tapi xpe, orang yang bersabar camni akan dapat yang terbaik kelak :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah