Wednesday, May 7, 2014

Meraikan Tetamu Dari Kedah

Hari ni hari ke 2 aku berkursus...macam biasa aku sediakan entry auto publish untuk korang...at least korang x sunyi bila aku takde kan...hehehe...so xde la terbengkalai blog ni....

Ni cerita petang Ahad dan bawak ke malam Ahad..rumah kami di kunjungi kazen aku dan Mak teh yang rupa2nya dah datang ke PD sejak Jumaat, beliau ada reunion di PD Ilham Beach Resort...terkejut gak Mak Teh datang sorang kan....no wonder la...Kazen aku yang duduk PD tu call banyak kali....

So malam tu my mum masak kan la lauk special skit....korang bab lauk ni memang suka kan....

 ikan sembilang salai masak lemak cili api campur terung telunjuk
 Rendang itik ni memang aluk tengahari sebab nak bawak pi Opis masa Isnin..
 Sambal sotong
 sayur kobis goreng...
 ni Acu balik bawak hamper...anak2 buah merebut..Ibu plak melayan  dah semua bergaduh siap chop..itu aku punya..itu eisha punyer....terpaksa la bahagi2 kan....
 comel Aliya....aku ada gambar berdua ngan Aliya...sangat2 cantik walau gelap skit...
 kul 10 malam pi hantar Mak Teh naik bas nak balik Kedah...pergi berempat je...Dania penat nak ikut..
lama gila tunggu bas x kunjung2 tiba....

Lambat aku balik masa hantar Mak Teh pi Terminal One...lambat sebab bas x sampai2..lambat dari jadual..alhamdulillah Mak Teh dah selamat sampai kat Alor Star...aku plak mengantuk giler x cukup tido...tido dalam bas masa balik KL subuh Isnin tu...x per la..sesekali jumpa kan...bukan selalu....

10 comments:

  1. wah sedap2nya... ni yang ai is jeles ni...hu hu hu..

    ReplyDelete
  2. sedapnya masak lauk ikan sembilang tu... kat belah ni memang payah nak dapat :D.
    Kat belah nogori memang selalu ada kan?

    ReplyDelete
  3. Apa yg pasti tetamu/mak teh yg diraikan gembira dan keluarga yg dikunjungi pun gembira sama..

    ReplyDelete
  4. wahhhh!! makanan!!! teruja tengok.. lapar terus perut.

    ReplyDelete
  5. alahaiaiiii ! sedap nyaaa ! mcm rasa daa kat anak tekak zara ni.. nyum..nyum !!!

    ReplyDelete
  6. ikan semilang salai + terung telunjuk masak lemak cili api = sangat tipikal Nogri!..sedappppp wehhhhhhhh

    ReplyDelete
  7. untung makteh dijamu best best belaka..

    ReplyDelete
  8. amboi..terliur tengok rupa sambal sotong tu kak...jangan risau, sy tinggalkan sotong dia utk akak..sambal sy bedal..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah