Tuesday, May 20, 2014

Liebster Award By Azlan Strider..

Si Azlan Strider ni nak kena tau...mentang2 tag aku kat dia untuk award yang sama dia x jawab lagi..dia pi tag aku plak...tp x per..aku tengah kekeringan idea ni kan....makanya aku dengan baik hati sopan santun ala2 wanita melayu terakhir menjawab soalan2 yang dikemukakan oleh Azlan...


Berikut merupakan soalan2 yang Azlan bagi kat beberapa blogger yang telah di tag...sudah aku kaji soalan2 beliau..tp amik masa sikit nak jawab...kena fikir banyak ni....memang nak kena si Azlan ni tau...bagi soalan susah....


1) Describe diri anda secara ringkas.
    SA merupakan seorang ibu tunggal dan ada seorang anak dara, bekerja sebagai secretary cabuk je
    kakak sulung dari 5 beradik, berasal dari NS.

2) Anda merupakan seorang pelakon, secara umumnya watak apa yang anda rasa anda boleh bawakan       dengan baik?
    Tak pernah bercita2 jadi pelakon..jadi penyanyi adalah..tp kalau la SA ni pelakon, nak bawak watak
    yang boleh meninggalkan kesan di hati penonton contohnya Perampas suami orang ke, psiko ke, 
    perempuan yang sakit teruk ke or perempuan yang mengalami tekanan perasaan akibat kematian anak
    atau suami...haaa.... ( td kata x pernah nak jadi pelakon tp jawapan macam over kan..)

3) Selain daripada blog, media social apa lagi yang korang suka guna?
    Facebook & Instagram

4) Anda diberi RM 1 Juta. Pilih antara 2, nak abiskan untuk shooping atau nak abiskan untuk vacation beberapa tempat tapi without shopping
    SA pilih Vacation without shopping coz SA bukan jenis kuat shopping...suka keindahan alam dan 
    suka nak explore tempat dan budaya orang...hehehe...biar duit tu abih pi vacation jerk...

5) Jenis orang yang memang korang tak akan berkawan langsung.
    Besar Borak > jenis yang suka cakap besar, suka create situasi yang dia x pernah hadapi contohnya x     pernah pi vacation tp ngaku pernah pi padahal kita tau dia jenis yang macam mana...bermuka2...

6) Selain negeri kelahiran anda, berikan satu negeri yang anda suka kat Malaysia ini.
    Penang

7) Create satu soalan dan jawab sendiri.
     Jika di beri pilihan melawat 2 negara, negara manakah anda ingin lawati?
     1) Paris  2 ) Jepun

8) Berikan satu soalan untuk next Liebster Award yg aku nk kena buat.
     Siapakah pelakon dan penyanyi yang korang paling minat dan menjadi idola?

9) Gambaran korang mengenai diri aku.
     Simple, easy going, boleh di bawak bergurau, sempoi dan penyayang ( maybe), muka macam 
     sombong berlagak tp ok kot kalau dah kenal...maybe someone yang boleh di bawak berborak...

10) Pendapat ikhlas korang mengenai blog aku.
      Perfect, cuma kena perbanyakkan entry agar lebih selalu orang singgah dan lebih banyak traffic...
      keep up a good work...

Yahuuuuu...dah siap...harap ko puas hati Azlan....korang kalau nak kenal ngan Azlan boleh tekan link yang aku bagi kat atas tuh...

ni soalan dari aku plak untuk mereka2 yang bakal di tag :

  1. Suriaamanda di mata korang?
  2. Andai berjumpa bertentang mata, apa soalan pertama korang nak tanya SA?
  3. Apa pengalaman manis dalam hidup korang?
  4. Apa pengalaman Pahit dalam hidup korang?
  5. Kereta Idaman?
  6. Warna yang mewakili diri korang? ( Limit 3 kaler je)
  7. Idola korang?
  8. Blogger yang korang nak sangat jumpa & kenapa?
  9. Lagu yang terkesan di hati korang?
  10. Cita - cita korang sebelum kerjaya korang sekarang?
  11. Impian korang yang belum tercapai?
Letih aku karang ayat...apa lagi nak tulis ni...ohooo...aku nak tag :


So ..kamu..kamu ...dan kamu....boleh la jawab tag dan sila tag 5 kawan blogger yang lain....

7 comments:

  1. Selamat bertag2 kepada yg telah di tag :)

    ReplyDelete
  2. tahniah SA berjaya jawab soalan dgn jayanya..

    ReplyDelete
  3. Hahaha... sian dia kena tagged. SA, saya pun ada impian nak gi Jepun. Kalau boleh nk tinggal di Jepun. Heheh.

    ReplyDelete
  4. Thanks sebab sudi menjawab soalan2 santai saya nie kak..hehehe..sorry lambat skit comeback sebab its been a busy week for me..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. zara daa jawab ! wink..wink ! =D

    http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-blogger-suria.html

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah