Tuesday, May 13, 2014

Nak Menjala Ke ?


Hi korang....
Aku bersiaran dari Kampung ye....asal balik kampung je macam2 aktiviti kitorang buat....banyak nak cite kat korang ni...banyak bahan aku dapat....hihihi...sebelum tu nak cite pasal Abah kesayangan aku...haaaa ...ni abah tgh repair jala...nak menjala ke? Ye la kot...bab2 Mancing ngan menjala ni mmg abah suka....kalau dh siap ni sure nak pi menjala la ni. .dapat aku bygkan ikan tilapia hitam...uiiiii sodap eh.....x pe2 tunggu jala siap repair...nanti aku ikut abah pi menjala....ikut je...aku cari bahan je pandai...untuk update blog dan share ngan korang....ok x? X payah nak feeling2 wanita melayu terakhir...buat rugi je x explore aktiviti2 yg mak abah kita lalui dulu...kan?

8 comments:

  1. Menjala kat mana tu?
    Saya bagi idea entry....hihih..apa kata interview abah tu...tanya dia tentang:
    1- teknik2 menjala
    2- petua menjala utk dpt banyak ikan
    3- apa yg di jahit jala tu/ di repair...saya tak boleh bayang kerja merepair jala..hahaha

    ReplyDelete
  2. betui betui betui... selagi ada peluang ni, better rembat. kang dah tak dapat buat semua ni baru la duk ingat2.

    ReplyDelete
  3. pergh gi iku abah menjala. hebat!

    ReplyDelete
  4. kusyuk abah SA menjahit jala...agaknya memang tak sabar nak menjala lah tu.

    ReplyDelete
  5. setuju la tu. Bila ada peluang utk lakukan apa2 aktiviti yg kita mampu dan rajin nak buat, apa salahnya kan.

    ReplyDelete
  6. Wah... Lama x tgk bapa sy buat xtvt ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah