Wednesday, May 7, 2014

Jahanam Baju Kojo Den!!!

U olllssssss.....haa...ni entry meroyan akibat salah sendiri ni....semalam kan balik awal sbb aku ada course kan..aku merajinkan diri...ada baju2 dlm bakul aku basuh balik...sebab aku jenis x suka baju bau hapak almari....tanpa aku sedar aku dh masukkan sekali baju merah yang luntur kaler ...dah tua ni korang tau je la.....semua lupa....akibatnya jadi la mcm kat bawah tu....omg....jahanam..if baju lama aku x kisah...ni baju baru kot....aduiiiiii......dah la aku bukan jenis selalu shopping baju.....

Sedih tau......apa solutionnya ni.......korang ada idea meh la kongsi..


Baju ni jarang pakai..jadi mangsa...


Ni baju fav ni...the executive


Voir...jarang pakai...

Ini la suspect luntur tuh.....

Eeeeeee.....sakit hati tau......memang la salah aku sebab x check.....apa solutionnya ni....
Ni first time kena ni....rasanya ada clorox utk baju warna kan....vanish? Dylon? Stress aku dibuatnya........baru je nak release stress dtg plak stress baru atas kelalaian sendiri....

Nasib ko la labu.......


10 comments:

  1. Allah... kesiannya... memang pedih perut sekejap kalau kena cam ni... so far, tak pernah tahu lagi solution dia, kalau baju sekolah...boleh gagah try clorox kan, sebab semua putih...
    p/s: kalau artis boleh jadikan fesyen, pernah tengok AC Mizal kut pakai blazer, color macam-macam, macam kena color luntur dalam washing machine...

    ReplyDelete
  2. selalunya pakai vanish jer... hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. wah, ada can shoping baju baru nih

    ReplyDelete
  4. Clorox color tapi akak pun tak pernah try lagik...:)

    ReplyDelete
  5. adoiii punah baju..
    yang tau cuma pakai vanish je.. atau try tanya kat kedai dobi kot2 diorang ada ubat utk baju u tu

    ReplyDelete
  6. sayang nya...
    lyn selalu asing2 kan baju yg luntur2 ni..
    meroyan nnti klu kena...

    ReplyDelete
  7. ini saya tak berani nak komen sebab sy basuh baju semua guna pencuci yang kakak sy beli jer..nanti kalau akak dah jumpa solution share laa..mana tau kot2 satu hari nanti jadi plak kat saya ker..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah