Friday, May 16, 2014

Liebster Award Dari Blogger Mummydearie

Terima kasih buat Mummydearie sebab tag aku untuk Liebster Award ni...teruk tau u ni MD, macam tau2 jer i ni pemalas kan...ke ada yang bagi tau...apapun sebagai tanda sokongan i cuba la jawab soalan2 you tuh...bertabah lah duhai hati....pesal banyak sangat soalan ni....5 jer x leh eh...hahahaha


Sila baca peraturan yang ditetapkan dahulu supaya tidak terkeluar dari tajuk asal macam saya selalu buat :-

(1) Buat ucapan apresiasi kepada penaja yang meninggalkan pesanan suruh join The Liebster award tu.
(2) Letakkan link penaja yang glamor tadi dalam blog kita.
(3) Kopipes The Liebster Award  dalam blog kita.
(4) Senaraikan semua rules yang ada (dari 1-9). 
(5) Jawab 11 soalan yang dikemukakan oleh penaja tadi.
(6) Senaraikan 11 fakta rawak tentang diri sendiri.
(7) Calonkan 5-11 blog lain yang akan meneruskan legasi soal-jawab ini. 
(8) Senaraikan 11 soalan baru untuk bloggers yang terpilih untuk turut serta nanti.
(9) Sila maklumkan kepada bloggers yang  terpilih dan letakkan link untuk entri ini.

11 soalan cepumas dari MD pulak :

(1) Apakah pendapat you all tentang blog Mummydearie?
      Suka blog MD sebab banyak info..suka baca tentang kisah family MD sendiri (ini bukan bodek ye)

(2) Apakah soalan pertama yang hendak ditanya jika bertemu MD?
      Betul ke MD ni?hehehehehe...bukan apa kenal nama je x pernah tgok muka

(3) Antara MD dan anak-anak, siapakah yang kalian nak jumpa kalau diberi peluang?
      Dah tentulah MD, dah jumpa MD baru jumpa anak2 kan...tp nak jumpa gak MIL MD tu...
  
(4) Sila jelaskan tentang diri kalian dalam 5 perkataan yang paling mudah.
      Nampak sombong tapi sebenarnya peramah....

(5) Apakah detik yang paling cemas dalam kehidupan kalian? 
      Terperangkap dalam Lif selama 30 minit ngan mamat bangla dan nepal.. ( kes kat Kondo)

(6) Apakah situasi yang paling memalukan yang pernah dihadapi?
      Setengah hari pakai seluar kerja yang koyak di celah kelangkang...

(7) Apakah yang menyebabkan kalian sanggup membaca entri panjang berjela MD ni?
      Bila dah baca..nak tau kesudahan cerita...sebab tu kena baca habis biarpun panjang berjela

(8) Di antara ibu bekerja dan sepenuh masa, yang mana paling mudah dan mengapa?
      Alamak...macam SA ibu bekerja...rasanya lagi mudah kot sebab anak sorang cuma susahnya bila             jadi weekend mummy ni sebab jarak tempat kerja ngan rumah kan..
(9) Kalau diberi tiket kapal terbang dan penginapan percuma, ke manakah destinasi pilihan hati?
      Phuket, Thailand.
(10) Apa perkataan yang selalu diucapkan lepas tu terasa menyesal?
       You can get lost....
(11) Melalui pengalaman berborak di alam maya bersama MD, sila jelaskan apa pendapat kalian tentang MD di alam nyata (silalah gunakan kuasa imaginasi yang tinggi tu untuk memikirkan bagaimanakan orangnya si MD ni..) 
       SA rasa MD senang didekati dan mungkin peramah dari gaya bahasa yang sering disampaikan coz i        like the way you are, just be yourself and no need to peretend to be somebody else..

11 Fakta tentang aku
  1. Anak sulung dalam 5 beradik
  2. sensitif + happy go lucky dan kalau gurau kasar pun leh la adapt..
  3. berstatus Ibu Tunggal anak sorang
  4. Bekerja sebagai Secretary cabuk je di IPP Company terkemuka Malaysia ( korang tau rasanya)
  5. seorang yang berusaha kuat untuk dapatkan sesuatu + degil + kepala batu
  6. Jenis yang setia dalam perhubungan
  7. Panas baran tp cepat cool
  8. Aku jenis x suka orang usik HP dan Handbag aku 
  9. Suka music dan suka vacation
  10. Masa lapang lebih suka baca novel
  11. Kegemaran Bowling dan photoshoot...


Aku malas nak create soalan sendiri apa kata korang yang kena tag ni guna soalan2 yang MD create tu just tukarkan nama MD ke nama aku...rasanya macam panjang berjela dah entry aku untuk Liebster Award ni...sapa yang aku nak tag....

1. Blogger Rider Sejati > http://juneaina.blogspot.com/
2. Blogger Zara Nurhaidah > http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/
3. Blogger Lieya Latiff http://lieyalatif.blogspot.com/
4. Blogger Strider Buzz > http://www.striderbuzz.com/

13 comments:

  1. sekarang ni penuh ngan entry LA ni... hheee.... malas pun layan kan aje...

    akk ni jenis yg gurau kasar takleh kontrol...hhee

    ReplyDelete
  2. actually best je segmen berantai macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best bila sporting jwb soalan kan..

      Delete
  3. Replies
    1. Nanti akak tag idzwa plak eh..hihi

      Delete
  4. Thanks SA sebab join sama. Besar hati kita lebih besar dari gambar hati kat Liebster award tu, maklumlah siapalah saya nikan... lagi bawah dari picisan :(

    Lama tak masuk sini sebab kalau masuk banyak nak kena mentelaah. Bila baca sikit-sikit tu, rasa cam tak best. Tak komen, lagilah tak best. So, tahan ajelah tension kena approve komen berjemaah saya nanti ya :)

    Samalah kita, nampak aje kekwat tapi dalam hati ada berpuluh kebaikan tau! Saya pun ada hutang satu LA ni dgn msred. Kita tag dia, dia tag kita. Gitu-gitu ajelah..hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai....best gak sesekali kena tag sebenar nya....

      Delete
  5. Sesekali kne tag mcm nih best jugakkan leh tau serba sedikit psl kwn blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear....xde la if dh jumpa nanti rasa janggal plak kan...

      Delete
  6. iols pun ada gak dpt tag ni
    tapi iols is malas tahap x leh wat ape dah haha
    harap org yg tag iols tu memahami perasaan mak buyung ni haha

    ReplyDelete
  7. baiklah kak..nanti saya akan jawab Liebster akak ini..hehehe..and lepas tu run saya plak untuk tak akak..dont worry, soalan2 saya sepoi-sepoi bahasa jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah