Monday, May 5, 2014

Dinner At Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood

Dinner ni pada 1 Mei lepas...actually PD kan ada Pesta Air kan...adik aku si kudut tu berkampung kat PD dari 1hb sampai la Ahad  semalam...so malam tu kami x kemana2 then aku pun hint abah...jom la kita pi PD tgok persiapan Pesta Air...terus roldger si Kudut...dia pun ok...then berjanji janjian jumpa kat Restoran Seri Mesra ni...actually ni kedai makan milik kawan sekolah aku...cuma kami x rapat..pernah makan kat sini sekali...bagus ni sebab family business...so aku nak rekemen jugak kat korang..untuk aku memang worth it la...sedap pun sedap...cumanya kedai dia ni memang sentiasa penuh...aku pun tunggu jugak masa ni tapi x lama la...kedai dia boleh tahan popular sebab banyak artis2 singgah sini...especially Dato' Siti ngan husband dia...

 muka depan restoran untuk korang senang cari...
 kerepek ni disediakan masa tunggu makanan tiba
 otak2 kena beli...sekeping Rm2 kalau x salah..
 anak dara aku yang hepi if bawak makan kat luar..
 mak abah pun happy...
 si kudut bawak kawan dia sorang
 jus buah guna gelas tinggi ni...tp x cukup weh airnya..
 bukti kedai ni penuh ngan pelanggan..
 sotong goreng tepung
 sup ekor sedap giler
 baby kailan ikan masin
 telur dadar dan ada ikan siakap 2 ekor...
jom makan....

Makanan pun agak pricey skit kat sini...kami makan semua2 ni RM200 ngam2...mahal skit..tp worth it sebab makanan dia sedap...habih Licin...tapau pun ikan siakap jer...tau amik sekor je ikan tuh...boleh tahan besarnya...

Lokasi kedai ni kat area Teluk Kemang sebelum Balai Polis Telok Kemang eh...SEBELAH KIRI...
address sebenar x sempat amik...

Selamat Mencuba...


20 comments:

  1. pheww lega baru ok reading list... boleh sampai sini...muahahahaha...woot woot, sup ekor my favourite... huwaaaa.... macam nak cari jer ni...

    ReplyDelete
  2. asik euy bisa traktir, kapan nih kita yang di traktir hehehehe

    ReplyDelete
  3. kat pd? insyaAllah nanti nk try...

    ReplyDelete
  4. saya pernah makan kat sini. memang sedap..

    ReplyDelete
  5. banyak2 makanan kat situ kan telur dadar jugak yg sedap hahahaha

    ReplyDelete
  6. sllnya kat PD susah nak cari kedai makan yg best.. later can try.. thx for the info SA..

    ReplyDelete
  7. mahal gila otak-otak dia RM2...sekeping ke sebekas tu kak?? :P

    ReplyDelete
  8. mcm pernah nampak kedai ni.. tapi tak pernah singgah..
    sbb stiap kali pg PD kitorg masak jer.. takde mkn luar

    ReplyDelete
  9. Sekali makan RM200, hmmm...boleh tahan jugak. Tapi kalau dah sedap duit melayang belakang kira kan...

    ReplyDelete
  10. boleh le den singgah nanti......lapo plak tgk nya......

    ReplyDelete
  11. selamat..... agak pricey pun kalau dah sedap, orang tetap ramai kan.

    ReplyDelete
  12. mahal jugak tu..tapi kalau sedap berbaloi bayar pun..kan??bukan senang nak jumpa restoran yang masak sedap..

    ReplyDelete
  13. otak2 sekeping RM 2? gila mahaii

    ReplyDelete
  14. teringin nak mkn otak2
    dulu kat tesco ada lah jual
    skun dah xde huhu
    kena cari kat pasar malam lah gini
    teringin dah mak buyung ni haha

    ReplyDelete
  15. SA....menarik ye makanan di PD...sup ekor tuh perghhhhhhhhhhhhh lama x perkena...wauuuuuu

    ReplyDelete
  16. sekeping rm2 otak otak tu.mcm mahei je..
    mahal kalau sedap berbaloi.tenkiu kak berkongsi.kalau tlerpas ke sana blh la try kan

    ReplyDelete
  17. sopan jugak family SA makan ramai2 macam tu, ikan siakap 2 ekor tak habis. Kalau saya ikut, mesti tak sempat nak tapau ikan tu. heheh. diratahnya kat situ jugak.

    ReplyDelete
  18. kalau sedap tapi pricey tak apa, jangan TAK sedap tapi pricey, mengamok dibuatnya

    ReplyDelete
  19. Kalau sampai sama boleh singgah...nampak menarik jer... =D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah