Monday, May 12, 2014

Bento Lunch Today


Assalamualaikum...
Semalam balik umah sewa lepas buat keja skit...hari ni macam biasa kerja...alahai esok cuti ni...mmg x dan la aku nak balik Seremban....mcm not worth it plak sebab cuti sehari je kan...tgok la if aku rasa nak balik petang ni aku balik je la..haha....
So smlm sempat la aku masak untuk bekal hari ni....memandangkan ada beli stok untuk minggu ni...cukup ingat nak masak 2 jenis lauk je...check2 kot2 ada ikan masin...xde plak...ntah bila masa abih ntah..huhu...so...itu je la 2 jenis lauk..
1. Sayur campur
2. Ikan tenggiri goreng belasah aje....
Boleh letak nama menu mcm tu? Actually ada beli ayam..
Macam baru je mkn ayam...masak bekal utk rabu nanti la ayam tu kan...hihi....

Resepi xde coz aku masak main campak2 je...


29 comments:

  1. Replies
    1. x tau la sedap ke x dear...campak2 je..

      Delete
  2. Replies
    1. betul tu..lagi dicampak2 lagi sedap kan..

      Delete
  3. Hebat SA ni...selalu tgk kt FB rajin dia memasak....alahaiii mana lah sifat kerajinan julia ni...huwaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde la hebat mana Julia...adakala hasil tangan mak...hehehe..masih belajar lagi...

      Delete
  4. mana bekas bentonye, nak tengok wei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...segan la ...dah macam bebudak..cukup la sekali ni SA guna..pas ni bg Dania..

      Delete
  5. ok lah tu.. menu org bujang.. kalau masak banyak2 nnt kena invite kengkawan dtg mkn plak kannn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inipun rasanya berlebih ni rezeki kawan2..

      Delete
  6. rajin yer SA masak untuk bekal. Saya dulu masa kerja opis dekat dgn umah.. masak jugak malam. Tghari balik panaskan & makan. tu kalau rajin la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lately ni jarang masak..kebetulan semalam dah balim rumah sewa...so..masak la kan...kalau malas nasib la..

      Delete
  7. ikan tenggiri goreng belasah tu walaupun dibelasah nampak sedap jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA goreng je pas tu potong bawang besar,cili padi, bawang putih ngan halia...lebur sampai naik bau pas tu curah je atas ikan tu tadi..hehehe

      Delete
  8. makan sendiri pun rajin masak mmg berbaloi makan masakan sendiri..nmk sedap je even menu simple camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang simple tu la kadan2 menambahkan selera..kan..

      Delete
  9. Replies
    1. betul tu Farah...antara rajin ngan x je..

      Delete
  10. bagusnya kakak saya ni. rajin bawa bekal

    ReplyDelete
  11. sedapnya SA walaupun simple tp puas dpt makan air tngan sendiri kan

    ReplyDelete
  12. tak buat bento bentuk anak beruang ke? Hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah