Monday, May 19, 2014

Craving For Udang Galah...

Tengah lepak2 kat Kampung Malam Sabtu lepas kan...dapat whatsaap dari ahli mesyuarat tingkap gang makan....huhu memang nangis...sakit jiwa tau....terus until now aku craving udang galah ni...dari pahang katanya dan memang mahal...sekilo lebih RM120....mak oiii...tp kalau dh teringin apa ada pada harga kan....


Seksi giler udang galah ni....sepit biru lagi


Yang ni yang dh siap masak....huiii dapat sedut tang kepala tu.....

Kunis ko memang kejammmmmmm.........akak dh craving ni aduhai...
Ahad cari kat pasar xde pun...udang laut ada la....
Sedih tau....mana nak cari ni.....
Menjejes ailio dh ni.....help....help....


21 comments:

  1. Mak aiii mahalnya kak sekilo sampai $120..gulpp telan air liur jer la..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. udang galah pure dari Pahang katanya....

      Delete
  2. lah.... sabtu lepas pun mak kite masak yang sama. kemain aku sedut tang kepala tu beb. layanzzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni orang lain yang masak dear..bukan i..

      Delete
  3. Fuhhh sedapnya udang galah... Sib baik baru pas mkn semlm.. Kalau tak menjejes jugok la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.....kenapa....kenapa dah dapat makan plak ni...alahai...

      Delete
  4. alaaaaa....bagi kiter memjejes sekali kenapaaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru adil Idzwa......hehehehe...akak pun menjejes sama ni ha...

      Delete
  5. masak lomak cili api, osah shodap aih

    ReplyDelete
  6. tengok pun cam sedap...waa..terliur sangat..

    ReplyDelete
  7. mahal giler harga sekilo!
    nanti pi cari kat kedai2 seafood bagan lalang ke atau port klang ;O

    ReplyDelete
  8. terbaek udang galah.. sedapnye masak lemak kan

    ReplyDelete
  9. emm, wat goreng dgn mentega sedap ow..

    ReplyDelete
  10. sedapnya..tp harga ya ampun mahal kan :D

    ReplyDelete
  11. perghh long..... mmg bikin kecur...

    lieya pun mcm along..sedap sedut tang kepala tu....serapp serupppp bunyi sedut...nikmat oh!!

    ReplyDelete
  12. wah sedapnya..sejak musim kemarau beberapa bulan lepas dah lama xmakan udang galah..kalau x balik kg je mesti mak ade masak udang galah..dapnye!

    ReplyDelete
  13. arghhh udang galahhh.. nak jugak ... huhu. sedap2./... omnomnom

    ReplyDelete
  14. fuhh...mahal gak rupanya...sib baik laa perut sy nie tak craving benda2 yang mahal..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. tingat masa belum ada anak dulu almost every night kami lepak kolam mancing udang galah, banyak giler stok sampai kena angkut bawak balik umah my mom sebab kami kalau makan macam membazir jer udang ni, kami tak makan kepala, kan kepala dia yang besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le kita Mama JJ. Saye pun tak makan kepala. Rasanya sebab malas dan juga tak reti. Kot2 kalo SA ajar teknik makan kepala udang, lepas ni baru saya mkn kot. Tapi, tak bahye ke makan otak udang? Heheh..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah