Friday, May 9, 2014

Rahsia Bekerja Dengan Tenang

Aku dah bagi tau kan Selasa dan Rabu aku ada 2 days course, actually internal course yang xde dalam training yang aku pilih pun untuk tahun ni...TNI aku more to technical dan softskill..tapi belum ada lagi nampaknya....so aku pulun dulu mana2 training yang ada sebab kebetulan aku memang tgh stress..mmg x nak duk kat opis..biar aku cool down kat tempat lain..hahahaha....

 tajuk training
 kawan2 yang ada
 Ustaz Zul Ramli
 Training ni penuh islamic ? yess coz semua yang hadir adalah muslim...
 training yang santai...sangat2 santai...
 makanan masa 1st day...second day x amik gambar...hahaha...
 buah2 yang ada...
 group activity
 second group
 with Intan..
 With Zaliza
 last day group photo
kata2 hikmah dari ustaz Zul..

Tenang ke lepas training ni?
ALHAMDULILLAH....walau x sepenuhnya aku merasakan sedikit ketenangan..bergurau senda dalam kelas dengan kawan2...last day penuh emosi sebab ustaz banyak berkongsi pengalaman sepanjang beliau menjadi motivator...gugur jugak airmata dan sebab jugak hati keras aku...apapun aku ambil jadikan iktibar...insyaallah after this aku x kan biarkan diri aku menjadi mangsa keadaan lagi...dan aku akan cuba dapatkan ketenangan yang hakiki dalam bekerja...insyaallah....

23 comments:

  1. seronok juga sekali sekala pergi training mengisi rohani... at least, kita tak tersasar... ada org selalu igtkan kite.. kan kan.. insyaAllah akan dapat ketenangan hakiki nanti. :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah ~ sekali sekala dihidangkan sajian rohani, .. selamat lah neh .. :) salam jumaat ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali harus join kan dik...at least tgh stress leh tenang...

      Delete
  3. nanti reveal la rahsia bekerja dgn tenang lak SA..nak tahu gk.. -jmr23dotCom

    ReplyDelete
  4. asyik memerap di opis tengok org sama setiap masa lama-lama jadi bosan...mulalah ada yang tak kena...elok sangat keluar sehari dua join kursus ke apa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ema...macam ema best la sebab course jauh2 kan...mcm kami ni course Internal kat Office je...

      Delete
  5. suria kena share content training ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...insyaallah kalau rajin SA kongsi...

      Delete
  6. sesekali kursus begitu jadi insaf...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...kejap jer la..pas tu x jadi orang dah...

      Delete
  7. bagus kalau ada selalu kursus2 macam nie kan kak..ex-company kita tak pernah pun buat macam nie..kedekut duit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kedekut..diorang xde budget or budget x approve tu..kadang2 diorang ni dah propose tp x lulus je...hehehe

      Delete
  8. bestnya ada training mcm ni...blh hilang stress dan dapat semagnat baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..so far rasa stress tuh dah reda dah...

      Delete
  9. minat ustaz zul ramli. selalu tgk kat tv alhijrah. dia org pahang ke ye. sbb nmpk muka mcm org pahang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau la plak dia asal dari mana...wah..terror Lyd dari muka tau mcm orang pahang

      Delete
  10. Be positif dan ikhlaskan hati...

    ReplyDelete
  11. Actuall attend course pun salah satu terapi kann SA..
    at least cool sket minda dari dok terperap kat opis hadap manusia2 yg kadang2 buat kita hangen!

    ReplyDelete
  12. alhamdulilah gud for you :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah