Monday, May 19, 2014

Menu Hari Sabtu Di Kampung

Selain menu Siput sedut yang aku citer dalam entry sebelum ni ada gak beberapa menu untuk Sabtu tu..khas untuk yang x makan siput sedut kan...yang x makan pun mak aku je kot rasanya...hehehe..dia ada jugak cuba makan 2-3 ketul terus dia sebu perut...maybe lambat makan or memang dia x leh makan siput sedut..kitorang kalau balik kampung memang lambat masak memang lambat makan...sabar jer la....

meh tgok apa menu yang ada...

 sayur bayam goreng 
 rendang kaki ayam, pedal dan hati ngan pucuk ubi..
 ayam goreng untuk Dania...tp semua pun makan...

Petang adik ipar aku laki si Ateh ajak mencicah plak...apa lagi berebut2 la mencicah kan...sedap betul...even tgh tulis ni pun kecur ailio lagi...sedap weh....


Abaikan tangan mak yang gebu tuh...hehehe...semua puas hati...melayan Qhaira la....tgok tv sambil main tenet la...macam2 hal..petang tu plak pi bawak Mak Lang nak shopping baju...itu je la aktiviti kat kampung..lebih kepada aktiviti kekeluargaan...makan...borak..gelak...itu je la...walaupun xde la padat sangat aktiviti tu tapi kami ok je...suka....kalau tinggal terus kat kg pun ok....

12 comments:

  1. Wahh bestnyerr bila blk kampung
    Mcm2 ader kan ?? Makan pulak beramai2 mmg meriah lerr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat best...kalau boleh nak duduk terus kat kg...

      Delete
  2. paling kecur air liur tengok magga cicah sambal kicap tu ha..adeshhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...Fiza makan ari tuh siap buat jeruk tu konon2 akak x terliur la eh..hahahahaha....balas dendam la ni...

      Delete
    2. hahaha..hamboi..dendam menjeruk lah pulak :p

      Delete
  3. kalau dah kat kampung.. semua lauk jadi sedap..
    ooonomnom..

    ReplyDelete
  4. bukan jer yang tengah menulis kecur liur, yang membaca ni pun meleleh sama. cicah cicah jangan diceritakan sangat huhuhu.

    ReplyDelete
  5. kecur liur tengok mangga muda tuuuu

    ReplyDelete
  6. mak aih sodap eaa, tang gambar last tu yg meleleh tu heheh

    ReplyDelete
  7. mana gulai daging salai ni kak? hahhaa

    ReplyDelete
  8. yg bab cicah tu yg tak thn tu... huhu

    ReplyDelete
  9. malam nie memang saya bw semua jumpa makanan jer..hehehe..moral of the story, makan dulu sebelum bw..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah