Thursday, May 29, 2014

Bahaya...Beware!!

Peringatan untuk kawan2 semua...


Sharing is caring...keluarga kita tanggungjawab kita.....
selalu nampak kawan2 or ahli keluarga yang time panas2 tu masuk2 keta je terus on aircond...sekarang kena hati2 la kan...malang kita x tau bila nak datang...x salah rasanya put extra carefull dan extra effort untuk lindungi diri kita, keluarga kita dan orang ramai kan...
yang biasa buat macam ni belum terlewat untuk berubah...

21 comments:

  1. saya selalu wat gitu...kadang-kadang on enjin trus bukak aircond...kadang biarkan kete tanpa masuk dlu,...cuaca panas....errmm..pasni kna beringat....

    ReplyDelete
  2. good sharing SA..terima kasih untuk peringatan..kaksura ni slalu lupa..:)

    ReplyDelete
  3. sebelum g kerja memang bukak tingkap dan aircond dulu tp takkan ddk dlm kereta.....lepas start kereta...g buka pagar... pastu simbah sikit kereta dgn air...lepas dlm 2-3 mnit baru jln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tu ok kot...x salah kita letak extra time sebelum gerak kan...

      Delete
  4. saya kalau masuk kete saya amalkan bukak tingkap dulu sebelum bukak aircond sebab nak bagi bahang keluar dulu..anyway, thanks for sharing kak..kekadang kita pun tak perasan benda2 camni...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Thanks Lan....murah hati kan Lan...

      Delete
  6. alamak...sy antara org yg selalu buka aircond terus..haishh dah berapa byk Benzene sy sedut...tsskk

    ReplyDelete
  7. mmg ramai kengkawna sy gitu juga... sy sbb suami dh mmg ajar dari awal.. jadi dh jadi kebiasaan amlkn tak buka aircond ters...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus2..harap2 semua ikut mcm maria...

      Delete
  8. tq for sharing..

    husband lya, klo nk emana-mana dia akan start enjin.. bila enjin panas bru buka aircond n drive,. mmg dia jaga sgt2 bab ni

    ReplyDelete
  9. Biasa kalau masuk kereta yang berjemur tgh panas lagi la cepat2 nak buka ekon. Bahye tu. Thanks ye sharing.

    ReplyDelete
  10. Selalunya memang masuk kereta, buka tingkap dulu baru start enjin. Dah jalan sikit barulah buka air-cond. Tak tahu pun boleh menyebabkan kanser etc. tapi atas nasihat keluarga dulu sebab itulah saya ikutkan aje. Anyway, thanks kerana mengingatkan lagi, SA.

    ReplyDelete
  11. pernah terbaca ni..so bile masuk kete bukak tingkap dulu guna angin semulajadi..then lepas tu baru on air cond :)

    ReplyDelete
  12. dah pernah baca info ni dulu..
    sampai skrg takut nak on aircond once masuk kereta..
    nway thx for sharing again SA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah