Tuesday, March 25, 2014

Abah Accident!!!

Nak gugur jantung aku abah call semalam....mula2 relax je dia cakap..tanya aku dh makan ke...pas tu slow2 dia cakap dia accident...berderau darah aku....sampai aku semput kejap tghari semalam...jantung rasa cepat sangat berdegup...bos tanya kenapa....aku ckp dapat call my dad accident...tapi abah beria cakap dia xde pape...orang yang langgar tu undur keta ..main undur x tgok belakang terus hentam abah...motor rosak teruk....ni la masalah pemandu Malaysia...bawak keta main belasah...x pasal2 orang lain jadi mangsa..nasib baik dia tanggung semua kerosakkan dan abah x teruk sangat...tp baru2 kena memang x sakit...esok2 lutut ngan tangan dah bengkak mcm mn kan?


Lutut abah kot ni...dh nampak bengkak dh tu...


Ni tangan abah..


Ni pergelangan tangan abah..

Yang aku marah bila doctor hospital langsung x bg abah mc...dh kaki tangan bengkak 
Macamana nak kerja kan...memang abah ketja kat Hospital...patut senang la dapat mc barang sehari dua..mula kena mmg x nampak perlu mc....ni dh bengkak..terpaksa amik mc klinik swasta...aduhai abah....macam2 hal plak bila dh nak pencen ni....2 bulan je lg kot.....
Nasib baik yg langgar tu nak bertanggungjawab...if jenis lepas tangan? Satu hal....
Dah la aku nak balik abah x bagi.....sikit je katanya...aku x kira...ari ni nak balik jugak.....x tenteram hati aku ni....kang ada lak ckp aku x peduli ayah sendiri plak..dah la ada yg sindir aku..tinggal anak kat mak bapak untuk jaga...sendiri x jaga sebab kerja jauh...x ke susahkan mak bapak katanya....huiiiii mulut.....esok2 kot2 ko sama status ngan aku ko rasa la susahnya jadi ibu tunggal...ko x rasa lg kan...kot dh rasa aku nak tgok ko mampu ke x pikul tanggungjawab cam aku...korbankan diri sendiri semata2 nak cari rezeki....
Bukan tanggung anak je...mak bapak aku pun tanggungan aku jugak tau....


11 comments:

  1. Assalamualaikum SA.. semoga ayahanda SA cepat sembuh. kesiannya, mujur excident tak teruk... sabar banyak ye SA..

    ReplyDelete
  2. hamboi kemain sakan mengata orang kan, takpe2.. esok2 bila turn dia pulak, biar dia rasakan.. semoga sihat cepat abah SA

    ReplyDelete
  3. get well soon abah, orang yang sindir tu saper kak long??? *_^... tapikan dia memang jenis suka cari gaduh dengan orang dan suka menyindir orang kot...typical sangat...tak kena batang hidung sendiri bolehlah cakap, cuba kalau kena? and another thing is... jangan terlebih2 sangat menyindir atau mengata orang, diri sendiri pun tak betul lagi, dah sibuk menyindir atau mengata orang... tak sekolah ke aper? oh lupa, tak habis sekolah kot?

    ReplyDelete
  4. SA mulut org kita tak boleh nak tutupkan. Betul tu kalau depa dok tempat kita depa tau lah apa rasanya. Akak dulu pernah tinggalkan anak sulung duduk dengan mak. Sedih tau, bukan dekat Perlis nun!

    Moga abah cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. semoga ayah SA segera sembuh..
    ttg yg bermulut laser tu, meh kita sama2 lastik mulut dia. xpun tonyoh ngan cili api.
    geram pulak kita SA. sbb kita dah pernah lalui apa yg SA lalui ni.
    bukan mudah nak jadi single mother ni. hati emosi perasaan luaran dalaman semua nak kena jaga. sabar ye SA..

    ReplyDelete
  6. sabar SA sabarrrrr
    npk sgt marah nya tu
    hope abah SA cepat2 pulih ea



























































    ReplyDelete
  7. semoga abah SA cpt sembuh..teruk mcm nie pun xdpt mc ke..jgn la kejam sgt..sakit lak hati kite..

    org2 tuh semua xpenah rase sbb tuh dieorg ckp bukan2..kang dh kene kat btg idung sendri baru tau nak senyap..

    ReplyDelete
  8. Semoga abah SA cepat sembuh ya! Nasib baik tak berapa teruk dan pemandu kereta tu nak bertanggungjawab sepenuhnya. Hospital ni memang susah sikit kot nak dapat mc lainlah kalau dah duk atas stretcher barulah diberi mc kot.

    Orang tak rasa SA memanglah senang aje nak cakap. Kalau dah solo, mana nak kerja, mana nak jaga anak lagi. Nanti dua-dua keciciran, mereka yang bercakap kosong tu nak tolong tanggung beban kita ke? Takdanya kan.... So, biarlah apa orang nak kata yang penting kita tahu apa kita buat.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah