Thursday, March 20, 2014

Ikan Goreng Bodoh je......


Selalu aku nyer lauk untuk bekal meriah kan u olls....tp hari ni bawak Iikan goreng bodoh je sebab segala bawang cili aku dh kehabisan...pelik rasanya sebab last week dh top up dah....so...bogel je la aku nyer ikan...terus whatsaap kawan2 Ahli mesyuarat tingkap...bawak lauk berkuah....lgpun sambal belacan yang aku buat ari tu banyak lagi....so kangkung aku celur je...x pe la..rezki mkn lauk ikan goreng je...panaskan kang mkn ngan sambal bekacan should be ok....bertambah2  nasi ni kang....percaya la.....pas tu ada pa salahkan aku kang diorg nyer baju dh ketat la....berat dh naik la....hihihi.....sapa suh mkn byk kan....org makan  ikut keperluan bukan  Ikut tekak....
Aku yang masak ni maintain sebab aku suka tgok orang makan apa aku masak
Satu kepuasan rasanya...

29 comments:

  1. ikan goreng kalau makan dengan nasik panas2 dengan kicap, pergh bom kebabom memang terbaik kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..tu la..tadi panaskan dalam microwave...makan ramai2...walawei...bertambah2 nasi...

      Delete
  2. ikan grg kao dimakan dgn sambal goreng plus nasi panas..perrgghhhh....

    ReplyDelete
  3. Ikan goreng, sambal belacan pastu ada kicap sikit..nyum nyum..sedap kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. up ngan budu sepiring ke...cencaluk ke...lagi best kan Ainim...

      Delete
  4. sedap tu...esp klu makan dengan nasi panas + kicap + cili padi...perghhh

    ReplyDelete
  5. sedap ni. makan dengan nasi and kicap

    ReplyDelete
  6. sedap ni.... walaupun togel....

    ReplyDelete
  7. ikan goreng + sambal belacan?
    itu 2 pinggan pun boleh kak..
    hehe..
    sambal belacan punya pasal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan kata 2 pinggan shark...berpinggan2 sure punya

      Delete
  8. Ikan gorengpun sedap...
    takperler kan sekali2 goreng bodoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang sesekali tu buat kena kerumun tadi kak

      Delete
  9. kena taruk kicap la kat nasi, layan dgn ikan goreng bodoh ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua ada dah....jangan kata kicap..gaul belacan ngan nasi pun ada...

      Delete
  10. ni dpt mkn ngan budu sedap ni hahahaha
    betul2 iols pun suka tgk org mkn air tangan kita..terus jd kenyang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu el...memang layan gile...xde budu pun x pe...kicap ngan cili perah asam limau pun ok...

      Delete
  11. ikan goreng kosong pon sedap..perah limau nipis lagi bubuh cili pada 10 bijik..lagi lah sedap SA..

    ReplyDelete
  12. pergghh sesekali mkn ala2 mcm lauk org lepas menoreh pun sodap Kak Long Divas oiii..
    ikan goreng, sambal belacan letak kicap sket.. terangkek buntot hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang menoreh pun berenti menoreh zaza oiiii....

      Delete
  13. ikan goreng bodo gini la favorite sepanjang zaman, I suka garing2 gini cicah sambal belacan mmg mabeles tak payah lauk lain dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la...SA pun suka garing2....best sgt...

      Delete
  14. Kesian ikan tu kna bodoh sekali.. Ahakss... Tpi. Bodo2 dia sdp mkn pns2..

    ReplyDelete
  15. Ikan goreng bodo paling sedap dalam semua kategori masakan ikan. Eh, mana lagi menang ikan goreng bodo ke ikan bakar bodo. Rasa mcm setaraf.

    ReplyDelete
  16. Walaupun bodoh-bodoh aje ikan goreng ni, tetap nampak sedap SA. Orang pandai masak walau katanya bodoh pun sedap aje!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah