Monday, March 24, 2014

Kudapan Kegemaran...


Assalamualaikum. ..
Happy Monday u olls....happy working buat yang bekerja....ada yang cuti??? Best la korang...aku yang jeles ni....bukan xde cuti...just x berpeluang nak bercuti...project tengah banyak masuk so everyone needs my hand....

Hari ni nak citer tentang kudapan kegemaran aku....keropok keping....this is my fav ever...last week my colleague balik Kelantan...so aku secara kejam telah memaksa beliau untuk belikan 2 jenis keropok...haha..siap ugut..if x belikan aku x bagi surat bonus dia...boleh?bukan free je aku suh dia beli...aku bg duit la...


Ini keropok Ikan parang RM25 per kg


Ini gambar kat Instagram

Sedap....terasa ikannya


Satu jenis lg keropok ikan tamban....RM18 perkg...yang tu x berapa sedap tp aku goreng je la bg tetamu makan kat rumah weekend lepas....ramai sedara mara dtg melawat baby Qhaira..so weekend xde citer menarik pun untuk aku....
Panas berdenting kat Seremban buat aku migrain...sakit giler kepala....hujan x turun2....
Baby Qhaira pun rimas....

Aku ni pun dh naik rimas sebab ruam naik kat muka....tension......


13 comments:

  1. Keropok ikan parang is the best keropok dan yg mahal antara keropok2 yg lain kann.. Lg sedap klau cicah dgn sos lingam. feeling mcm mat ganu gittue.. Hehe

    Semalam i attend wedd pun panas giloss siap berpeluh2 kat kaki.. Huhu

    ReplyDelete
  2. untuk kudap2 sy suka kacang..tempat yg sy selalu beli kacang tu dah tutup..dah tak tau nak beli apa untuk kudap2 pasni..

    ReplyDelete
  3. makan keropok ni smbil layan movie atau daram pon okay kan kak

    ReplyDelete
  4. Mmg sedap mkn time tgk tv.. Sedar2 dh hbis sebalang..

    ReplyDelete
  5. yup..musim panas dah dtg balik..

    ReplyDelete
  6. Org Terengganu keropok mentah ramas boh dalam megi, boleh depa makan gitu je...:)

    ReplyDelete
  7. Sama la. Keropok keping ni daripada kecik sampai ke besar tetap tak jemu makan. Betul la. Panas. Tapi jerebu dah makin kurang. Syukur sangat. Kalau tidak lagi la sakit tekak semua.

    ReplyDelete
  8. happy monday jg SA..mmg sedap mkn kerepek mcm ni kn..kudapan d ptg hari^-^

    ReplyDelete
  9. Nak goreng tu yg malas tapi kalau makan...sekejap jer licin sebalang. :)

    ReplyDelete
  10. best2. cicah sos keropok lagi best

    ReplyDelete
  11. happy monday..keropok 2 mkn ngn nasi pnas pun sodap..

    ReplyDelete
  12. Saya lagi suka keropok ikan parang daripada ikan tamban. Kalau cicah dengan sos cili ni aduh sedapnya. Berdenting-denting kepala ni menahan nafsu nak makan keropok ikan pulak!

    ReplyDelete
  13. haaa bru jumpa blog akak..kad akak artu kan jenuh mncri... :-(

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah