Wednesday, March 12, 2014

Biz Card for Networking...


Haaaa....leong..lelong...biz card sape ni...lelongggg....

Heehehehee.....dalam dunia blogging atau dunia perniaagaan atau apa sahaja name card or business card atau ejaan glamnyer..BIZ CARD atau pendek lagi BC  memang penting...disitulah kita meluaskan networking kita...betul x..kalau xde BC ni...macam mana kita nak berkenal - kenalan...macam mana kita nak tukar2 link kan...alhamdulillah aku nyer BC hampir habis sekotak...order ari tu package 5 kotak for 500pcs...hampir habis seratus jer u olls...tp kelakar nya kan...BC yang aku dapat x sampai pun 50pcs...x per la...ini untuk permulaan kan...kejap lagi aku nak terjah satu2 link blog setiap kad..mana yang dah ada dalam bloglist aku tu ada la...ni tgh nak kemas kini blog...sidebar tu mcm dah penuh sangat...tengah belajar ni coz aku ni bukan la pandai mana...ilmu2 blog ni belum terserap penuh di dada lagi u olls...baru nak belajar2 walau dah blogging dari 2010...sebelum ni macam x amik peduli sangat kan..tp dah serius blogging ni..semua kena amik kira...ehem...ada yang nak panggil review product or event??aku dah bersedia ni...



Ada sapa2 nak biz card aku?dengan syarat jom jumpa jom...hehehehe...boleh jer nak jumpa...tp biar kena ngan waktunya la...sapa yang dekat ngan aku lepas opis hour leh jumpa...Sabtu Ahad boleh tp kena tgok agenda kat Seremban macam mana...ok?jom la kongsi2 ilmu dan mencipta kenangan bersama...ukhwah berpanjangan kata orang kan....kat mana aku order biz card aku...of course la kat rakan blogger jugak...
Wafa CW..tgk hasil kerja beliau pun aku sangat2 puas hati....sanagt2 recommended....sila ke link yang aku sertakan tu untuk tau lebih mendalam lagi...aku nyer kad tu bahagian belakang...ada gambar dan link2 media social...bahagian depan ikut header blog ni....sapa yang dah dapat kad aku tu tau la...hehehehe....nak tayang kat sini bahaya ada no tipon...huhuhu...kawan2 blogger yang dapat je la yang tau no tipon aku....tp kebanyakkan yang bagi kad memang akan cakap dont spread the number...hehehe....retis kan...x kan nak tayang2 no tipon plak...

12 comments:

  1. Assalamualaikum SA, wahh bestnya ada kad biz. sheila punya dah tersimpan rapi dalam kotak je. takda pergi event mana2 dah sekarang. hehehee sheila singgah dan menabung nuff sini ~~~

    ReplyDelete
  2. wah teruja tgk bizcard awak..byk sgtttt dlm kotak tu.. bizcard salah satu cra nak promosi kan kita kan..

    ReplyDelete
  3. perghhh blogger pun ad BC ek
    cam x layak lagi kut nak ada BC ekekeke
    tp lau dpt free buat BC apo salohnyoooo hahaha

    ReplyDelete
  4. As salam along ..nanti kalau ada rezeki berjumpa boleh tukar2 BC
    tp BC kty takde link kt blog personel , semua bisnesnya je..
    malu nak tunjuk link blog personel.blog suam2 kuku

    ReplyDelete
  5. saya pun baru plan nak buat kak..rugi aritu pergi event takde kad nak tukar..

    ReplyDelete
  6. Lepas nie boleh la kasi namecard kat kedai makan ataupun restoran kat somban / senawang tu.... hehehehe

    ReplyDelete
  7. whuaaaaa waa waa... malu nyer kena promo cam tu... tapi apa yang penting AS puas hati dengan printing and design tu... (benda paling saya takut..kalau kawan-kawan tak puas hati bila dah bayar untuk print)... InsyaAllah saya buat BC bukan main-business cuma suka-suka tolong kawan-kawan rapat (bloggers secara virtual)..atau yang direkomen oleh mereka... :D
    Ada yang nak FREE? ehehe boleh kalau nak free - tapi dapat 100pcs jer dan ada terms and conditions... ahaks... :D
    Alhamdulillah AS... for such a nice and sweet compliment :D

    ReplyDelete
  8. wahhh.. mintak 1 SA.. tapi pos.. hahaha

    ReplyDelete
  9. eh, sally ada...heppy nya...happy nya!

    *ayat cliche...padahal dah tgk kat insta :P

    ReplyDelete
  10. wahhh.. byk hasil tgkapan ni.. hehe

    ReplyDelete
  11. nak jugakkkk satu..
    tapi I tak ada BC.. caner nak tukar menukar.. hehhee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah