Friday, March 7, 2014

Lauk Pauk Kegemaran Dania.....

Meh nak citer sikit pasal lauk kegemaran anak dara aku tuh...bab makanan dia memang x memilih...tapi selain masakan mamak..dia suka makan nasi ayam...ada satu hari tuh dia request masak nasi ayam...so uwan dia buatkan la...sempat amik gambar ayam yang sexy je dalam periuk berebus...sekor2 ayam kena rebus...dah boleh jadi steam chicken dah ni...lepas tu xde la gambar seterusnya...bukan x nak amik..dah malas nak amik dah...masing2 dah x sabar nak makan...ini jer la gambar yang selamat selepas yang lain2 selamat masuk perut...hahahaha.....

 ayam sexy Dania...

Lepas tu dia request uwan dia masak lauk feberet dia jugak tau....daging masak kurma...amboi..bertambah dia makan...memang ulang2 makan ni....macam mana badan ko x naik nak oiiiiii......


ini la dua masakan antara makanan kegemaran anak dara ku itu...kalau la my mum masak kurma ni...x kisah la ayam ke daging ke....memang bertambah nasi...memang seronok tengok dia makan...tp yang x seronoknya sejak dua menjak ni badan dia dah naik...dah la kena tukar semua size baju...naik kesian plak tengok dia pakai baju dah sendat2...ada gak baju aku yang dia dah boleh pakai...bukan la baju buruk..tp baju2 baru yang aku dah x leh pakai dah....memang bagi ke dia je...budak tengah selera makan x kan nak halang di makan kan...cuma aku risau dia bertambah naik badan je la...bukan risau nak beli baju...risau nanti susah nak turun berat badan dan x comel..hahahaha...tp kan...memang dia dah nampak anak dara la...cuma belum period jer lagi...boobs pun dah nampak dah...dia pun macam dah x selesa walau xde la nampak menonjol or ketara sangat...selalu pakai la singlet kan..anak baju macam teenagers pakai tu kan...cuma aku nak cari yang boleh lindung skit la kemontokkan dada dia agar tidak nampak ketara sangat..hahaha..apa aku ckp ni...ah lantak la janji korang faham kan...dari citer menu terus citer bab sensitif ni...ah x kira jugak..ni blog aku...eh korang....mana nak cari benda alah tu eh...benda? ala singlet teenegers yang siap ada pad..bukan bra tau...aduyaiii....nak cakap pun x reti ni...eh korang yang ada anak dara tu tau kot....meh la share ngan aku ha.....

29 comments:

  1. dania ngn firdaus sama lah kuat makan ..
    selera je makan lg kalo dpt lauk feveret.
    kty pun risau berat badan fir..bukan nak larang makan ..tp kesian kang..
    kalo badan makin berisi susah nak aktif.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum SA, biasa cari dekat kedai2 baju karnival. murah2 situ. mak sheila belikan singlet macam ada span dekat bahagian dada tu. hehe kira cam cover item la kan? hehee bestnya fav dania... kita suka sup dengan masak lemak. nyummm nyummm ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa..yang macam tu la shila..kalau shila pi lagi SA nak kirim boleh x...tolong belikan...dalam pada tu SA carikan jugak la kat area KL ni...kat Seremban haram x jumpa..kalau ada bg tau eh...

      Delete
  3. masak kurma peberet dak qausa rjugak... boleh geng la depa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena la aku belajar masak kurma nok....amboi si qausar..baby lagi makan rempah2 kurma tu..x meragam perut dia ke...

      Delete
  4. aiza pun suka masak kurma tu.. sebenarnya aiza suka makan makana yang pedas dan berempah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa...boleh la kawan baik ngan Dania...

      Delete
  5. masakan mamak dania suka ya...hahahaha..

    lauk kurma tu mmg sedappppp woooo...nasi ayam tu, style hainan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau la style apa doc..omak den yang masak...huhuhu...mama eh blogger just perati dan amik gambo je...kuang hajo kan...

      Delete
  6. Replies
    1. Dania tu..asal nasi ayam je semjua sedap...

      Delete
  7. kurma tu feveret cik abg alin...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...boleh la gang ngan dania jugak eh Alin...salam kenal...

      Delete
    2. laaa...ingat kan sapa la tadi..Alin Marlini ghupernya....

      Delete
  8. Ena kurang sedikit makan masak kurma ni.... hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan akak Ena....Ena leh gang ngan akak...huhu

      Delete
  9. Jgn bimbang kakak sangat faham maksud dikatakan sebab anak-anak kakak semuanya perempuan. Kalau anak-anak kakak dari umur 10 tahun memang kakak dah pakaikan bra utk tenagers. Jadi bila pakai baju taklah nipple boleh nampak dari luar. Kalau singlet biasa nipis kurang sesuai dan panas sebab macam pakai baju dua helaikan... Belilah lebih sikit budak kan mudah berpeluh... selain jaga kesihatan juga didik dia bila dah besar dah biasa.

    Satu lagi pesan kakak ni beg sekolah kena sentiasa ada 'pad' - masukkan dlm envelope. Bila-bila masa aje dia akan kena period kena jelaskan tak perlu berselindung lagi.. Anak perempuan mudah faham dan ikut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu eh akak...ok nanti nak buat macam yang akak cadangkan tu...SA pening sebab x pernah lalui kan...baru faham kenapa mak dulu risau pasal benda2 macam ni....

      Delete
  10. jgn kata si kecik tu.sy pon suka kurma.hehehe

    ReplyDelete
  11. haishhh sedap la pulak kak oii...masak kurma kegemaran syahmi ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 suka la kot sebab x pedas kan...

      Delete
  12. wow memng betol2 seksi la kak ayam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa....tu la....tau xper..memang sangat seksi...

      Delete
  13. Dah jadi anak dara si Dania ni, SA. Kena well prepared ler SA dengan segala soalan 'kewanitaan' Saya takda anak perempuan dan takda pengalaman pun tentang ni, so minta maaf tak reti nak tolong camana. Yang sangat ingat sampai sekarang, first time datang period saya pucat lesi. Yalah mana tak seriau tetiba nampak stain. Terus sakit perut, terus demam. Mak-mak kita dulu bukan nak cerita atau explain dengan kita pasal ini semua, kan. Pandai-pandailah nak hidup. Kalau sekarang ni tak tahu, google ajelah. But then saya percaya Insya Allah ada aje readers SA yang boleh tunjuk ajar :)
    Daging masak kurma tu memang saya pun suka juga tapi tak macam Danialah, kalau nak uwan masakkan. Kalau saya, kenalah masak sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 SA boleh la menghadapi situasi ni dengan tenang....risau jugak kan...masa kecik dulu x ingat plak caner SA piyed..hahahah...lost memory on that part...huhu...

      Delete
  14. Anak saya pun dah umo 10 tahun sa. Kena la prepare apa yang patut

    ReplyDelete
  15. Wow..resepi baru.. Ayam seksi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah