Thursday, March 6, 2014

Karnival Kerjaya NS

Mak oii lamanya peram citer ni dalam draft...Karnival Kerjaya NS baru2 ni diadakan di Mydin Mall Seremban 2, aku telah dipaksa rela oleh si kudut kesayangan aku tu untuk menemani dia ke Karnival Kerjaya...ye la..dia kan baru grad tahun lepas so belum dapat kerja tetap lagi..sekarang si kudut bekerja di Kementerian Pelancongan NS...best giler kerja sini kalau dapt permanent..ye la..kerja asyik keluar je kan..boleh kerja sambil melancong kata kau....

Berbalik ekpada citer Karnival Kerjaya tu...si kudut just submit mana2 CV kat mana2 company yang dia rasa nak cuba kan...no harm trying katanya...guna Diploma dulu...Ijazah macam tinggi sangat....

 Dafi pun ada datang buat show masa tu tp kitorang x tunggu la...x minat..
 boleh tahan jugak adik2 lepasan U mencari peluang...
 tgok..jangan x tgok...
 Giant pun ada iklan kan kekosongan
 macam2 syarikat ada..McD ada, KFC ada...kilang2....
 semua leka mengisi borang permohonan
 si kudut tgh bertanyakan info dari wakil syarikat ni...

Sementara tunggu si kudut...aku merayau jap cari hadiah untuk birthday anak buah aku tu...berdua jer ngan kudut maka aku tinggalkan dia...merayau sat...tgok2 apa yang menarik...tetiba ada orang tegur aku..aku namakan makcik je...senang...

Makcik : eh Ayu.....ni ayu kan...lamanya x jumpa..
Aku: terkulat2 sambil salam...er..er...ye..saya...siapa ni eh...
Makcik : ala...x kenal ke...mak Nurul Fauzana yang selalu masuk pertandingan karaoke kat Terminal One Seremban dulu...
Aku : oh yer ke ( dalam hati sumpah x ingat)
Makcik: Lain betul muka Ayu dah...makin berisi..makin cantik..
Aku: eh biasa jer...xde la...tp memang berisi skit..( ciss ..nak cakap aku gemok la tu)
Makcik: ok la..makcik gerak dulu ye...jumpa lagi...
Aku: ok...mekasih ye tegur saya..kalau x memang x kenal ( memang x kenal pun)

Sedih bila ramai kenal aku tp bila tegur aku x kenal...ye..dulu aku PR kat Terminal One shopping complex...ramai kenal aku...tapi masa tu aku sihat...kan aku dulu koma..lama plak tu...so..aku mengalami Amnesia..banyak benda yang aku x ingat langsung...ada benda yang slowly bertandang semula..yang nyata aku x ingat sgt zaman2 persekolahan aku dulu...zaman2 masa aku kecik2...zaman masa aku mula2 bercinta dengan cik abang...berapa lama dan sampai bila macam ni?entah la..aku x berani nak agak dan serahkan pada yang Esa...semoga semua memori aku yang tersimpan kukuh dulu kembali appear seperti biasa...ambil masa...slowly...semoga semuanya kembali pulih......amin....


13 comments:

  1. nasiblah makcik tu ckp makin cantik
    lau negative2 mmg down terus hehehe
    tulah iols pun kdg2 org kenal kita..kita pulak x kenal org haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih wo mcm tu..tp macam yang kak el ckp la...sib baik dia kata makin cantik..hahahahahahaha

      Delete
  2. Biasa terjadi....orang kenal tapi aku tak kenal...

    ReplyDelete
  3. la nok, ko pernah koma? sumpah aku x tau cerita...
    harap ko dpt kembali semua memori silam ko nok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...ada kisah dalam blog ni awal2 adik aku create dulu...nanti la kalau aku rajin aku buat entry

      Delete
  4. Harap SA dah okey skrg nie.. Bagus laa ada karnival gini utk org2 nak cari kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tu memang ok kak..cuma banyak benda x ingat....tercari2...karnival ni sgt bagus..at least membuka peluang pekerjaan pada graduan yang menganggur kan..

      Delete
  5. wahhh..karnival2 macam nie mesti ramai awek...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni Lan....cari awek jer kan...tp memang ramai giler...kui..kui...

      Delete
  6. pernah koma ?? ermm tak tahu pun moga di permudhakan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..pernah koma...tahun 2009...Thanks....

      Delete
  7. Masa lepas keluar U dulu takda pulak banyak karnival kerjaya macam sekarang ni. Dulu pun competition takdalah teruk sangat.
    Beriya makcik tu menegur. Mungkin kot SA pernah mengenali mereka tapikan pelik gak memang nama Ayu tu ada sangkut paut ke? Kalau tengok kat gambar FB tu lain 100% nama SA.

    Walaupun koma dan lupa sesetengah dari perjalanan hidup tapi alhamdulillah, SA berjaya juga harungi segala dugaankan. Nanti bila dah kuat semangat untuk ingat memori lama tu, lehlah share dalam blog ya. Nak juga membaca pengalaman berharga SA ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah