Friday, March 28, 2014

Shopping Di Tesco....

Semalam jugak pergi beli barang dapur kat Tesco....bukan main suka anak dara ni dapat keluar rumah...dah la cuti sekolah x kemana2 kan...tunggu Mak Teh dah abih pantang nanti baru plan nak kemana2...kesian kat dia...maybe esok bawak pi shopping kat Mid Valley ke....itupun tgok keadaan sbb cuaca panas kat Seremban...rasa malas nak keluar....


Posing aje ye nak....atuk x bg beli...atuk takut kamu jatuh....


Lambakkan barang2 keperluan untuk sebulan..
Total damage RM202...

Kat sini jugak la aku meroyan pasal harga susu baby mahal nak mati...
Aku up kat fb...ramai yg komen...ada plak yg berbalah...perbalahan antara pakcik aku ngan kawan2 yg praktikkan penyusuan ibu...hangat kejap....Cuma adik aku x banyak susu...sebab tu kena top up ngan susu formula...harap2 x berpanjangan la....I
if teruk sgt aku delete je status tu...

24 comments:

  1. susu baby skrg memang mahal. dulu anak first susu tak banyak anak kena minum fm terasa jugakla. nasib yang kedua fully bf. now nasib memasing dah minum milo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA dulu guna product Enfama...dari mengandung sampai la dania umur setahun...x larat nak beli tukar ke dugro...memang x dinafikan susu baby memang mahal...

      Delete
  2. erksss dah jadi teruk ke kak? alamak...larikkkk...ha ha ha...takut pulak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruk skit la...but its ok...sesekali orang2 macam ni memang harus di peringatkan...

      Delete
  3. mia ada baca status fb tu... mahal sangat tu... huhuhu

    ReplyDelete
  4. Sy pn top up ngan susu formula..sb ank cpt lapar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. same with my sis dear....x cukup susunya...

      Delete
  5. amboi si kakak siap posing manja dah tu ;), memang mahal harganya tu SA

    ReplyDelete
    Replies
    1. si kakak bab posing bagi kat dia..hehehehe

      Delete
  6. Brg skrg sumenya mahal. Mencabar betul hidup skrg. Br ni beli brg kat giant. Brg sikit je tapi harga rm200 ++. Brg kat giant mmg mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ibu Lala, thats y SA suka beli either kat Tesco or Econsave....x pun kedai2 biasa je...

      Delete
  7. Akk bw anak anak pi tgk wayang je cuti sklh ni.

    ReplyDelete
  8. kalau sorang yang minum susu formula tu oklah jugak..tapi kalau anak 2,3 orang minum,memang gila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik anak sulung dik....kalau 2-3 orang...haruuuuu

      Delete
  9. uisshhh susu budak skrg kemain mahal..
    baju2 diorang pn kadang lagi mahal dari org tua mcm kita ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..sib baik anak sorang...if 5 orang?minum susu cair la nampaknya..

      Delete
  10. Memang mahal betul harga susu formula skrg ni

    ReplyDelete
  11. susu skang mmg la mahal..jgn kata susu baby..susu tepung family yg everyday tu pun mak ai..nk tak nak kena beli gak la..nasiblah afia bf..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik family SA x minum susu tepung...

      Delete
  12. Saya doakan susu adik SA akan meriah nanti. Bitau dia utk jgn putus asa ye. Pasti susu akan banyak nnti. Cuma kena rajin kosongkan tangki bagi stimulate susu baru,.

    ReplyDelete
  13. sampai berbalah ke..harap tak berpanjangan lah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah