Monday, March 10, 2014

Brainless Woman Ever & Pray for MH370

source from FB 

Assalammualaikum....

Di saat2 kita semua rakyat Malaysia tengah bersedih dengan misteri kehilangan MH370, bermacam2 spekulasi timbul kan...tapi yang paling menyakitkan hati aku hingga terbuka hati untuk update tentang bencana ni adalah twitter dari the most brainless woman in the world kat atas tu....maybe ada antara korang semua dah baca kat FB or Twitter sendiri...masyaallah..memang x menjaga sensitiviti kaum keluarga mangsa yang terlibat la...suka2 hati ko jer cakap semua yang ke Beijing untuk buat maksiat...ko plak yang tau diorang semua mati...ko dah kenapa perempuan...family or sanak sedara ko x terlibat boleh la ko cakap macam tu...pelik betul la orang macam ni...macam xde hati perut..macam takde perasaan...pas tu sewenang2 nak salah kan kerajaan or menyalahkan menteri2 yang terlibat..lembik la..xde kemajuan la...ko buta ke..pekak?ko x tengok berita eh...semua pihak tengah berusaha keras mencari...semua bantuan dari pihak luar pun dah tiba dah...cuma petunjuk belum jumpa...patutnya semua bagi semangat..bukan semua menjadi pakar penerbangan...hebahkan pelbagai spekulasi...sedih la...dalam dunia ni wujud orang2 macam ni...dia plak tau airmata orang palsu ke x..politikkan keadaan..x kisah la ko sokong pihak mana..tp benda2 macam ni jangan dipolitikkan boleh x..ko tak rasa dan x berada di tempat ahli2 keluarga mangsa.....hormat sikit perasaan orang....x payah la nak sebarkan berita x sahih mengelirukan orang ramai dan ahli keluarga mangsa....sedangkan aku yang takde ikatan ni boleh berjurai2 airmata tengok rintihan keluarga dan anak2 diorang...diorang boleh plak letak status yang bukan2...sangat tiada perikemanusiaan....

Satu jer aku nak cakap kat suehanajaafar ni....you are pathetic girl!!dah fitnah tapi sebut nama allah...guna akal la dik...kesian dengan ko ni dik...aku ingat aku la manusia yang benci ngan Zed Zaidi...ni tambah lagi sekor mangkuk SUEHANAJAAFAR....elok ko duduk atas sejadah doa apa yang patut or buat solat hajat....ish..naik darah aku dengan2 orang xde hati perut ni...semoga allah melindungi semua penumpang2 MH370..amin......

Lets pray for MH370.....ya allah ya tuhanku....andai semua penumpang MH370 di dalam lautan maka timbulkanlah...andai di atas langit turunkan lah mereka..dan andai di darat..kami mohon petunjuk mu ya allah....

11 comments:

  1. semuga adik ni sedar kesilapan dia

    ReplyDelete
  2. Tu la SA..sungguh2 menyakitkan ati bila baca twit dia. Nmpk sggh x berakalnya..malu gunakan 'subhanallah' 'allahuakbar' tu segala klu dia lbh hebat mghukum..

    Banggang xde otak pompuan ni. Nak x kalo2 org doakan agar esok2 bior keluarga dia pulak duduk dlm mana2 kapal terbang dan benda buruk begini berlaku..? Xpun..mana nak tau2 esok2 dia nak naik flight kemana2..

    ReplyDelete
  3. Tau xpe, baca pun sakit hati kak

    ReplyDelete
  4. grrrrrr.. cam nak tampar jer ppuan ni lahh..
    bodoh tahap ntah apa-apa.. kena kat family dia baru ada akal lah!!!

    ReplyDelete
  5. Nak jadi outspoken tapi terjadi kurang ajar. Kerajaan pun tak kejam sangat kot.. Bukan masa menyalahkan siapa.. tapi ini masa untuk mencari mereka yang masih tak tau status hidup atau mati. Berdoa tu lagi bagus.. at least bila kita taip sesuatu doa untuk kebaikkan org yg sama bila baca sekaligus berdoa sama2..

    ReplyDelete
  6. memang ramai brainless people now a days... ahaksss... let us pray for MH370...

    ReplyDelete
  7. memang betol2 xdak hati perut la budak ni

    ReplyDelete
  8. semoga kejadian sebegini tak terkena pada keturunan dia

    ~ keep praying for MH370

    ReplyDelete
  9. Kte sama2 doakan semoga dia sedar dengan kesilapan dia.
    :)

    ReplyDelete
  10. Pendek akal perempuan ni! Kalau nak buat maksiat, duk kat rumah pun boleh. Langsung tak sensitif akan perasaan ahli keluarga yang sedang menunggu. Kita mengharapkan keajaiban berlaku, mengharapkan mereka pulang ke pangkuan keluarga kembali. Si dia ni pulak dok cakap pasal maksiat entah apa-apa. Tengoklah dulu kalau pun nak dipolitikkan sesuatu isu tu. Ini tentang nyawa manusia. Tentang dugaan hebat yang Allah bagi kepada insanNya yang terpilih. Kalau si dia yang kena, dia nak duduk diam-diam kat dalam rumah bertafakur aje ke atau meraung meroyang macam orang gila? Sabar betullah budak nih.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah