Monday, March 17, 2014

Menu Ahad & Menu Pantang

Ohoiii.....Sabtu yang heaven...tetapi penuh kekecewaan bila mana baby Qhaira masih belum boleh keluar ward...kami yang kat rumah masak dan masak...aku plak ditugaskan pi pasar dengan abah dan mertua adik aku....huii macam2 ada sampai rambang mata..eh murah plak harga ikan dan sayur2 fresh Sabtu lepas....aku plak kena masakkan lauk mommy dalam pantang...mencari ikan haruan xde plak...so ganti ikan siakap...


Kari kepala Ikan kerapu..Sodap...


Sayur bayam goreng


Siakap steam untuk mommy berpantang...

Alhamdulillah rezeki allah....resepi??? Alahai x yah la....senang je tu..main campak2 je...
Sama je kaedah masaknya...kan?
So x yah la resepinya ye...huhu...dasar pemalas kan....

Sorry la u olls...update guna hp mmg cenggini...limited nak menaip...



21 comments:

  1. banyaknye bendi.. kita suka sangat makan bendi.. sedap... menu pantang tu xlama lagi sy pulak kena hadap tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..kak Azi plak lepas ni...ramainya nak bersalin ni...SA mmg suka letak bendi banyak2 kalau masak kari..

      Delete
  2. Kari kepala ikan ngadap sambil terpejam mata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap berebut ngan si kudut kak..part pipi ngan mata semua dia nak...

      Delete
  3. siakap steam itu sangat menggoda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sangka plak siakap kosong jer leh jadi penggoda ha...

      Delete
  4. fuhh.......
    nampak sedap kari kepala kerapu..

    siakap stim pun...bukan kata ibu berpantang..yg pantang jumpa makan nie pun rsa cam terliur sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..i yang masak ari tu pun i yang terliur lebih...cubit2 gak rasa...hehehehe

      Delete
  5. sedapnya along ..bertuah adik along dpt kakak yg rajin mcm along nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sementara ada khudrat ni kak...along ok jer....

      Delete
  6. Replies
    1. sedap giler...makan ngan nasi panas....

      Delete
  7. halia harus la banyak. bagus untuk si pemantang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak letak jugak blackpepper kan..tp adik SA x mo sebab dia susukan baby..takut baby sakit perut or berak2 nanti...

      Delete
  8. assalamualaikum suria...sedapnya kari kepala ikan tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama...sedap makaan kari if makan ramai2 kan...

      Delete
  9. Menu orang dalam pantang pun best aje tengoknya. Saya dulu bantai nasi putih ngan ikan bilis aje. Lain takleh telan...pantanglah kononnya :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah