Sunday, March 30, 2014

Susu S26 yang kontroversi....


Assalamualaikum. ..
Quick update dari aku..ahad update blog adalah heaven..skrg ni aku kat Econsave beli barang dapur lg...ni plak citer pasal susu untuk baby Qhaira yg sgt2  kontroversi kat fb
Aku...ramai yg berbalah pendapat ngan pak cik aku...haaa..sekali sekala mmg kena berdebat dengan orang lelaki ni..cakap senang kan....


Beli susu mahal bukan sebab nak ajar anak minum susu mahal...tp Iini keperluan dan terpulang pada ibu bapa anak tersebut kan...setiap anak pun ada rezeki masing2


Si kembar pun minum susu yang sama...sekarang je dh tukar susu Lactogen...Dania dulu aku memang minum susu mahal Enfamama then sambung product Enfa sampai umur dia 2 tahun..3 tahun ke atas baru minum Dugro....x dinafikan aku antara ibu2 yang x mempunyai banyak susu...memang kena top up dengan susu formula....aku hanya mampu susukan Dania sampai umur 6 bulan...pas tu dah xde susu dah...macam2 usaha buat..tetap xde....bukan sengaja tau...tp memang dah xde...dah suratan aku hanya mampu susukan anak sampai setakat itu je....aku salute kat korang2 yang berjaya dalam penyusuan ibu.....


11 comments:

  1. bukan susu je..tapi barang-barang baby mmg mahal...bukanlah soal nak bagi anak susu minum mahal kan..kadang kena tgk keserasian dan kesesuaian..sama juga dengan penyusuan susu ibu....setengah orang mampu menyusu sehingga 2 tahun...ada yang dalam pantang je...kita pandang dari sudut positif....semua orang inginkan yang terbaik ..setiap ibu mahukan yang terbaik.. :)

    ReplyDelete
  2. betul..ikut bajet mak pak la..kalau mampu bg la yg mahai..bukan ank org lain nak minum..anak kitakan?kalau susu bdan banyak takkan kita tak nak bg susu badan..betoi dak?

    ReplyDelete
  3. Yang penting adalah kesihatan orang yang kita sayang :)

    ReplyDelete
  4. Teman setuju 100% peratus dengan awak. Apa la, dengan anak sendiri pun nak berkira. Anak teman sampai sekarang minum susu EnfaGrow. Budak tu, bukannya tau pun susu tu susu mahal ke, susu murah ke. Lagi pun, mesti kita nak segala yang terbaik untuk anak kita tu. Betul tak? Siapa setuju meh lawat blog teman ramai2 :)

    ReplyDelete
  5. anak sulong susu badan sampai 3thn lebih...adik kembar sampai 1thn..then sambunng susu fm sebab selalu keluar masuk wad..so diaorang x mau puting ori

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum SA, mahal ek susu ni? singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  7. saya tak reti sangat susu formula walau pun dah beranak tiga..

    ReplyDelete
  8. 6 bulan kira untung jugak la anak dara SA tu. Dpt jugak merasa susu ibu.

    ReplyDelete
  9. S26 ni rasanya memang mahal kot kak sebab kawan saya beli susu ni pun cakap yang sama

    ReplyDelete
  10. Kalau ada budget apa salahnya minum susu mahal. Anak-anak saya memang sesuai sangat dengan S26 ni, bersambung-sambung sampai 3 tahun. Saya pun jenis tak banyak perahan susu sendiri ni, pengetahuan pun tak berapa nak luas masa anak pertama dulu. Saya kalau beli susu anak yang mahal selalu pergi kena ubat Cina. Harga lebih murah di situ.

    ReplyDelete
  11. susu ni sedap..anak sedara minum jugak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah