Tuesday, March 18, 2014

Stress Air Takdo!!!!


First time dalam hidup aku mandi kat opis gara2 xde air kat umah, kul 7am aku dah terpacak kat bathroom tingkat 7 tu...siap mandi air panas lagi ko..ko hado?...yang buat aku sakit hati management x bagi notis...maintenance fee ngan sinking fund bukan main nak cepat2...tapi bila ada gangguan takde plak nak bagi notis ke apa...malam tadi masa balik elok jer ada air...pagi ni setitik pun xde...the best part housemate bilik kecik tu dah mandi...aku tanya mana u dapat air...dia memang simpan air...aku macam pelik...ko simpan kat mana kan...korang nak tau apa dia cakap?
" i simpan air dalam bilik i" uikksss....bilik kecik kot...boleh plak ko simpan air bagai...waaaa...ini macam kalu memang simpan untuk tekak sendiri la kan...ok x per...so untuk sementara ni aku berulang KL-Seremban, Seremban -KL la nampaknya...x leh nak buat apa la kan...eh...suka la ikut tekak aku jugak...dah diorang pun xde inisiatif nak kongsi sama2...semua lepas diri jer...
aku call management pagi tadi memang ada paip pecah katanya...x tau pukul bape boleh ada air...ah...dari aku mempertaruhkan nasib ( skema nyer ayat) baik aku balik Seremban..hati pun x sakit kan?

19 comments:

  1. Yeke akak mandi kat office? Mcm tak caya je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...6.30 keluar rumah pi opis...bayangkan pakai baju keja dengan x mandi...hahahhaha....x pernah2 daku buat....

      Delete
  2. opocot mak kau, macam nak makan orang jer gambar tu.... selamat ber-journey dari KL-Seremban, Seremban -KL kak long... hurmm... click colgate nuff satu kat sini... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar tu menggambarkan emosi yang sebenar...ok x?hahaha..tenkiu2

      Delete
  3. paip pecah? ingat kena catuan air. kita ni kena catuan air.. semalam & hari ni belum ada. kata dua hari sekali tp baru sehari ada air dah 2 hari takde air.. nasib baik la lepas kejadian tak sempat simpan stok air tu bagi pengajaran. kalau tak jenguh asben nak angkut air umah in law lepas kena panjat naik tingkat 9 pulak. housemate simpan air sorang2.. alahai.. tak remind langsung kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih i call menagement tadi...x leh terima xde air kan..hahahahaha

      Delete
  4. bab takde air nilah yang lomah...biar takde elektrik kan kak..
    sabar jelah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...dua2 penting kot dik.....xde elektrik cane nak charge hp or laptop?hehehehe....

      Delete
  5. oo..saya ingat kena catu.. aduhai..musim2 kering gini la nak paip pecah kan.. jauh jugak tu nak ulang alik..nasib baik boleh jugak mandi kat opis.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far kepong bukan kawasan catuan air...

      Delete
  6. Susahnya kalau tak ada air kan. Simpan air dlm biliklah ikut macam kawan tu hihi...
    Ulang-alik Seremaban-KL tu yg tak tahan minyak - dahlah minyak mahal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL -Seremban x jauh kak..40 minit je...hehehe....SA x bawak keta ke KL ni...so jimat minyak..

      Delete
  7. pernah berkali-kali jugak mandi kat ofis sebab paip pecah mcm ni la..lepas tu managemnt bukan nk gtau...diam aje...terpaksa pagi2 ke ofis mandi... siap bawak baldi..siap mandi pe semua tengok dah pukul 7..dengan baldi2 bawak kuar dr bilik air..hahah malu gile orang tengok

    ReplyDelete
  8. mandi kat opis? hehehehhe....sabo yeee..

    ReplyDelete
  9. samalah kita.. rumah mak pon tak dak air sejak awal bln lagi.. dengar khabarnya sampai hujung bulan nnt br ok huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Orang puan memang macam tu kan??? suka makan sorang, simpan sorang...hahahahaha....

    ReplyDelete
  11. Susahkan SA kalau takda air ni. Mandi pun tak basah :) Nasib baik SA seorang aje kalau ramai umat manusia serumah, memang mengangkut air ajelah kerjanya macam saya :(

    ReplyDelete
  12. Mmg agk stress.... Tapi dlm stress tu syukur la sbb msih ada air wpun dicatu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah