Monday, March 17, 2014

Surprise Atuk Sangat Menjadi....

Semalam kan aku pi PD ikut si kudut pi event...seawal pagi mmg x fikir apa terus je pi PD..
Hujan pun sepanjang hari kan...lepak2...amik gambar ngan makan2...then decided balik around 12.30pm...pi Seremban dulu settle apa yang x settle....then dapat call dari abah
Dia just tanya balik kul bape....aku jawab je la on da way balik...mmg x fikir apa coz mmg dh tau mommy baby time2 tu pi spital pi susukan baby...aku pun dah decided nak balik Kepong sebab kecewa x dpt tengok baby kan....kecewa la sangat...

Sampai2  rumah terus memasing kepenatan lepak je...tetiba atuk keluarkan tilam baby letak kat tilam mommy pantang kat tgh2 rumah tu....terus macam pelik apahal atuk ni...kemaruk sangat ke...kitorang boleh x sedar lagi sebab atuk memang suka buat peel mengada2..dok agah2 baby macam baby ada dalam baby cot kan...hek eleh...poyo betul...tiba2 hujan melebat...mommy ngan daddy pun balik..parking dalam garaj...kitorang leka tgok tv masa tu...memang x fikir apa apapun...tetiba atuk ngan uwan berlari2 ke pintu...ya allah dah kenapa ni.....si kudut pun berlari nak tgok apa kan....tiba2 atuk duk hadang2...aku pun heran...eh...mesti ada sesuatu ni...tgok2...ya allahhhhhhhh...baby Qhaira balik....i was terkedu x tau nak cakap apa...memang its a surprise...Abah ngan mak dah gelak2 pas tu berebut2 nak dukung baby....aku bergenang airmata dah...tp x mengalir jer lagi..kalau meleleh airmata memang kena bahan.....im happy..truly happy.....


Qhaira...kamu memang sangat2 bijak kan....masuk rumah jer mata terbuka pandang keliling....oh...eh...dah kat tempat lain plak eh....susah nak dengar dia nangis....good girl...


ni nyenyak tido...x kisah pun orang bising2....sikembar datang....ramai yang datang tgok dia....2.3kg....kecik skit compared with Dania dulu 2.9kg...jari2 panjang....pas tu x nak berbedung....marah kalau bedung dia...

tgok la dia bukak mata....macam cerdik sangat2 kan..baru umur 3 hari semalam....menyusu sekali ngan jari2 masuk dalam mulut....amboiii....

My sister kena induce...3 hari sakit dalam ward, hampir2 bersalin atas katil ward...masuk labor room pukul 12.55, 3 minit lepas tu baby pun lahir...what a miracle...3 minit jer proses bersalin Qhaira...alhamdulillah....Qhaira anugerah terindah buat Mommy dan Daddy dan jugak seluruh keluarga kami....dah lama xde baby kecik kan...next month lahir lagi sorang...x sabar nak tgok baby sana plak...my SIL pun sedang preggy dah nak sampai hari....eee...tak sabar nak tgok baby Ikie yang baru....kita tunggu dan lihat..baby boy ke baby girl...diorang nak sangat baby girl....

Aleesya Qhaira Wilda Bt Ahmad Shahrir .... you are my new angel in my life....

10 comments:

  1. ank buah u ke sis??? ololo kecik kiutnyeeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, my new niece...anak sulung adik i yang no 4..tq

      Delete
  2. Bila dia buka mata tu nampak comel sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...geram jer tgok..macam bijak sgt2..

      Delete
  3. alhamdulillah.. mudah betul keluarnya.. setelah 3 hari sakit kena induce.. kecik je dia.. muka bijak.. hihi..tahniahh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Rai...geram jer tgok tau....sangat2 mudah bersalin lepas 3 hari sakit..

      Delete
  4. comey sama comey ngan nama diberi

    ReplyDelete
  5. geramnya tengok sebab comel sangat.. mukanya nampak bijak.. :D

    ReplyDelete
  6. owh dh dpt anak buah baru... makin meriah lah kan

    ReplyDelete
  7. Alahai comelnya! Rambut pun lebat. Sampai sini bau baby hah... Bestkan SA ada baby baru. Opppss....tak leh tanya soalan seterusnyakan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah