Monday, March 3, 2014

Sudah Tukar?????

Korang dah tukar kad pengenalan baru tu lom???? Aku dah....haha...buat kat Wisma Negeri kat Seremban...2 jam jer dh siap..bayar RM10 je yuran pemprosessan kudut kena bayar RM40..kena denda sbb lambat tukar  dan cip rosak....


Ramai...aku x puas hati sebab gambar aku x cantik..
Lepas tu nak tunggu siap 2 jam..tgh tunggu tu kan..kitorang makan kat Restoran Negeri..


Mee goreng mamak si kudut mkn..


Maggi goreng aku punya


Teh o ais limau


Nescafe tarik aku punya...


Minah happy sbb dpt buat ic


Minah demam selsema..mkn maggi up sekali ayam goreng..

Sembab giler muka aku...penangan selsema.....sib baik dekat je dan x yah  nak tunggu lama..

Total damage RM17.40


27 comments:

  1. kak long adik tak tukar lagi...huwaaa... la la la....

    ReplyDelete
  2. takpe, sembab pun still cantik lagi. tgk megi mamak tu saya sangat terliur sebab mmg dah lama gile tak makan. kalo buat sendiri tak dpt feel kemamakan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..cantik la sgt...SA pun x pandai buat megi mamak..boleh buat tp x sama...

      Delete
  3. ...emm mee mamak goreng basah tu...sedap eh si kudut makan ? , camana tu blh lambat tukar ic sampai kena denda??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap la kot kat dia..mcm tu sekali riakmukanya tu..huhu...entah dia.lambat sgt..asyik bertangguh....

      Delete
  4. blom tukar lagi.. bila lah masa nak pergi agaknya.. tengok lah nnt nak pergi renew passport lepas tu kalau sempat boleh pegi tukar ic skali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada masa lapang boleh je pi zaza...skrg tgh x bape ramai org...esok2 dh ramai pyh kan...

      Delete
  5. belum buat lagi,,,rosak cip kena denda pun mahal jugak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...cip rosak kena denda...lewat tukar pun denda....semua duit skrg ni...

      Delete
  6. Hmm..lum sempat lagi akak nak tukar IC baru nanti2 laa kut.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn bertangguh kak..takut kena denda plak nanti...

      Delete
  7. melom.terasa malasnya..damage both mkn n buat ic? kenapa lambat tukar kena denda jgk? ade xpired meh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Damage cost mkn je tu...x termasuk denda si kudut..hihihi...xde expired but wajib tkr la...

      Delete
  8. belum tukar lagi pdhal dah uzur benor ic skrg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eloknla tukar cepat takut nanti kena denda...ic rosak pun kena denda tau..

      Delete
  9. Replies
    1. Bagus tu bunda..kami ni pun rasa mcm dh lambat tukar..

      Delete
  10. Tak tukar lagi. X tau bila nak pegi. Keje je ssh nak pg mana mana

    ReplyDelete
  11. sy pn baru buat.. dah siap dua minggu tak g amik2 lagi. kat putrajaya siap 24 jam. esoknya baru boleh amik...

    ReplyDelete
  12. Kakak pun tak buat lagi tau.
    Tak tahu pun kalau lambat kena denda..

    ReplyDelete
  13. dkna dah tukar tahun lepas :)

    ReplyDelete
  14. Alamak belum buat lagi. Kenapa pulak Adik SA si Kudut tu kena denda sebab lambat tukar? Aishhh nak kena ambil gambar barulahkan. Bagus juga sebab IC lama gambar tak pakai tudung.

    ReplyDelete
  15. aku ni ntah bila nak buat ntah...
    asyik la lupa je, silap2 haribulan aku pun kena denda ni kang...huhu...

    ReplyDelete
  16. Dah.. Bru tukar... Msa dlm pntg.. Hehe.. Kt sini.. 2 mggu bru siap..

    ReplyDelete
  17. owh..kena tukar ker??saya belum tukar lagi tapi dah beberapa kali dah kena suruh sebab cip rosak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah