Tuesday, March 25, 2014

Menu Bekalan Today

Gara2 semalam terkena mee kari RM9.35 kat KL Sentral. ..aku nekad hari ni bawak bekal pi opis..walau hari ni dh gaji dh..aku x peduli...aku tetap bawak bekal...balik kerja terus masak...macam marah giler je masak kan...

Meh tengok menu aku...tp xde la aku mkn sensorang...mkn ramai2 kongsi ngan kawan2...
Makan ramai2 mmg terbuka selera kan...

Kacang buncis goreng...


Sambal ikan tilapia
Telur dadar campur tomato....

Alhamdulillah...dh selamat makan ramai2 dah pun....puas hati aku...melampau sgt harga makanan sekarang ni...dh la mee kari aku beli tu hanya tauge ngan ayam then kuah kari...
Mahal sekepuk...huiii...ingredien pun x cukup...kosong je....cukup la sekali aku mkn mee kari kat situ....sah2 nak cepat kaya org tuh....


24 comments:

  1. today iolss bawak kari mamak style ikan tenggiri dan juga ikan masin tenggiri jeruk .... he heh e... simple jer... oh lupa ada penambahan french toast kak untuk minum petang... cara tak? wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh...nyampah la...bab kari mamak tu mmg x leh tahan tau...

      Delete
  2. nangis tgk talapia sambal...huwaaaa nak jugakkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai idzwa..jgn mcm ni...serba salah akak...

      Delete
  3. kalau sy n mama'd ; memang dah banyak kedai makan yg di pangkah . area tempat saya ni sejak awal2 duduk sini lagi... (alasan ; mahal dan tak sedap !)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami kat sini x dak pilihan....mmg terpaksa la if x bwk bkl

      Delete
  4. wahhh..betul2 bawak bekal SA ye..mcm yg kita dok komplen kt fb semlm kan. hehe..saya x sempat nak masak pun semalam, balik dah keletihan..makan je la ape yg ada. huhuhu.. tu yg kdg2 kalau beli bfast, saya suka beli lebih sikit sbb bfast sini murah sikit..lunch time je yg mahal harga diorg letak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tu la...sakit hati punya pasal terus bwk bkl...hihihi

      Delete
  5. tulah bw bekal lg mengenyangkan tambah2 dpt pahala dpt jamu org mkn

    ReplyDelete
  6. sedapnyerrr....masa keja dulu suka jgk bwk bekal ng kekawan...share2 lauk lagi meriah...

    ReplyDelete
  7. mahalnya mee kari sampai dekat rm10!! bagus kak memasak sendiri, lagi jimat macam tu..

    ReplyDelete
  8. Telur dadar tu .... memang geram dan sukan sangat makan part ada bawang tu.... hehehehe

    ReplyDelete
  9. huwaaaa sedapnyeeee...lapaaa terus dh perut..

    ReplyDelete
  10. Mi kari biasa-biasa aje sampai RM9! Memanglah melampau. Tapi yalah ayam yang digunakan tu, taugeh mahupun serbuk kari didatangkan khas guna express service. Itu yang jadi mahal :) Ni kira SA masak sambil mulut kumat-kamit marahkan mi kari lah ye!

    ReplyDelete
  11. bawak bekal lagi jimat..sedap pun sedap kan kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah