Friday, March 7, 2014

Ini Baru Betul Bujang...


Okey tadi kita citer pasal makanan kesukaan Dania kan.....meh skrg nak citer menu bujang mama eh plak...menu terlebih rajin ni....ikutkan dlm diet lg..tp malam tadi badan tetiba sudah gigil...masa balik semalam nak ajak cik abg tu pi mkn malam...tp dia tgh pening kepala plak...malas nak dengar syarahan org tengah sakit kepala...better aku diam je...then balik tanak nasi...keluarkan ikan...rendam jap...goreng telur..goreng ikan..goreng ikan masin gelama jeruk...



Senduk nasi....curah kicap....makan la aku dengan sedapnyaaaaa.......sangat berselera u olls...makan sensorang ni....housemate dua2 membuta dah...
Layan betul makan simple mcm ni....tapi x leh selalu pemalas mcm ni....
Kena rajin jugak ni....bila nk start rajin balik ni x tau la.....ntah bila nak abih jiwa kacau ni....
Bila nak tau keputusan ni....selagi x tau memang macam ni la agaknya....


23 comments:

  1. uikkk makan cam tu sekali sekala dengan nasik panas2 memang awesome... sabar, chill kak chill... ^_*... nanti dah dapat result pasti lega kann???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..betul la dik..sgt chill tau....

      Delete
  2. menu kita semalam sama kak..hahahahaa..memang malas giler skang nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kalau pemalas pi makan kat luar x per la jugak kan..ni pemalas..lagi malas nak keluar..acaner tu...

      Delete
  3. wahhhh makan panas-panas sesimple mcm ni pun sedap gilerrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu wa...sgt best..layan betul SA sensorang semalam...

      Delete
  4. hahaha..perasan gambar nie kat IG akak semalam...tapi kalau saya, ikan tu ditukar kepada ayam lebih mengancam..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau..awak dah like..huhuhu...apap pun ayam membeku dalam peti ais..lambat nak nak tunggu lembut..ikan sudah...

      Delete
  5. Sesekali makan sesimple ini memang best, SA. Saya kalau kat rumah tetiba lapar tengah malam (tengah malam tu kena tekankan sikit :) ) mmg inilah saya tibai. Dah malas nak kira kolesterol bagai. Siapa nak tidur dengan perut berkeroncong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..SA pun bantai time malam gak MD..hahahahahha

      Delete
  6. sodap apa nasi puitih mkn panas2 curah kicpa telur mata.. heaven !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha....tu la KA selalu makan lauk macam2 kan..ni ada lauk tp simple jer...

      Delete
  7. KLU PANAS2 SEDAP. KLU SEJUK CONFIRM XLALU...

    ReplyDelete
  8. lauk ni lah yg sllu iols msk bila balik tghari office hours tu
    nasi tu dah msk awal2 pagi..balik kejap kt umah goreng telur..ikan masin/ikan bilis..taruh kicap..kdg2 sempat buat sambal telur..tu pun dah selera ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mcm ni jer kan senang kan..x yah nak fikir lebih2...

      Delete
  9. sedap jgk nie..lagi2 time panas2

    ReplyDelete
  10. Makan macam tu biasalah buat remaja. Janji sedap hehe. kicap mesti ada.

    ReplyDelete
  11. Lauk macam tu best bila panas. memang berselera.

    ReplyDelete
  12. Lauk macam memang berselera makan bila panas.

    ReplyDelete
  13. Sekali sekala mkn camni sedap jugak

    ReplyDelete
  14. favourite ikan selar....simple dan mengenyangkan......

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah