Wednesday, March 12, 2014

Buluh???buluh Perindu?


Masuk2 jer toilet pagi ni aku tengok....wallaweiii ada pokok bunga baru la....santeknyaaaaa....apa nama pokok ni....rupa paras bagaikan pokok buluh...ke memang anak pokok buluh....eh.....ada ke...tapi siyes macam pokok buluh....nak tanya xde orang kan...x kan nak tanya pokok plak..nampak gila plak di situ...knowing aku yang suka tanam pokok bunga yang simple2 tapi menarik ni membuatkan aku tertanya2 nama pokok ni....x per la at the moment aku letak nama pokok buluh perindu....siyes weh sejak mata bertentang mata ngan pokok ni aku macam teringat2 dan terasa2 cepatlah weekend aku nak pi beli pokok bunga....macam merindu plak...amik ko pokok aku dah bagi nama dah tu....

Ada sesapa follower aku tau nama pokok bunga ni....yang aku marah tu kenapa dalam tandas level 13 jer ada pokok ni....kenapa level aku pokok keladi...hoi...ingat level aku miang keladi ke..hahahaha....agak2 kalau nak kidnap sepasu pokok ni letak kat tandas level aku  ok x???hahahahha kejam kan....tolong....tolong lah aku ini....aku nak tau nama bunga ni.....cepat la u olls....cantik sgt2 ni.....

tolongggg....tolong laaaa....please.......

8 comments:

  1. rasanyer ayah shark tahu pokok apa nie..
    nnti malam shark kasitahu..
    nk bagitahu sekarang x dpt nk nolong.

    ReplyDelete
  2. pokok pokok ai is tak pandai sangat...bha ha ha...

    ReplyDelete
  3. Pokok buluh tu kena jagalah kalau dah naik tinggi tak lawa tak ada shape.

    ReplyDelete
  4. Ooohhoho minat pokok jugak..sama la dengan saya..tapi saya lebih kepada pokok herba AS... pokok bunga dalam pasu tak berapa bukan pasal apa takut tak berapa rajin nak jaga... kalau atas tanah dibiarkan saja... hahahaaha... Kalau tak silap ni pokok buluh jepun ni... lain tempat lain orang panggil... ada satu nama lagi my MIL saya dok sebut, tapi tak ingat sekarang.. time nak tak ingat lah, time tak nak dok lekat sedia (kata orang kedah)... hahahaaha... pokok ni lasak ni... :D

    ReplyDelete
  5. jenis poko buluh jgk.. tapi tak delah ruas sampai boleh wat rendang. kat ruamh kg ada rumah ni..sekali tanam, dia naik mencacak, nayka sgt.. x cantik pun dah buang..
    tu lah kaedah org tak kreatif..tengok org kreatif buat, nampak cantik je..nyesal buang lepas tgok gambr ni Suria.
    kalau balik kg nanti, kalau ada lagi sisa dia kena simpan, tanam comel2 macm tu jugak.

    ReplyDelete
  6. pokok ni mmg sesuai utk hiasan. bnyk je kat rumah mak saya. tapi tatau namanya. heheeheh

    ReplyDelete
  7. pokok buloh betung kot.. hehehehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah