Friday, March 21, 2014

Aku Nak Kawen Ngan Anak RAJA!!!!!

Korang abaikan tajuk entry tu dan abaikan ke stresssan aku minggu ni....abaikan tau....eleh..ada korang kesah ke...sambil2 jalan kat pantai ari tu kan...dari jauh ternampak buaian....wah....boleh feel2 Bawang Merah ni....jom nak jom....mula2 anak dara aku tu x nak...pas tu aku cakap..x per la..mama jer pergi...nanti suruh abg jaga canoe tu amikkan gambar...mana tau dapat naik canoe FREE....terus dia hentak2 kaki...ye la..ye la...jom la....tp janji kejap je tau ma...( dia masih x puas hati sebenarnya tu x dapat mandi laut..hahaha)

 nak tak nak jer senyum ko...
 ni ikhlas skit...tp ikhlas jauh la....


Dania: xde pun orang canoe tuh....kata boleh naik FREE
aku: Kakak...mama x cakap pun boleh naik free kan...mama cakap tadi....mana tau dapat naik free...dah kakak x nak ikut...kan?
Dania: orang tu ntah pegi mana plak...
Aku: dah la kakak...dalam dunia ni mana ada benda Free..masuk toilet nak berak pun bayar 50 sen tau....

Perkhidmatan canoe...

terdengar diorang cakap 1/2 hr RM25, Sejam RM50...
Kalau korang berhajat nak naik canoe ni boleh la pi kat sini..Pantai Blue Lagoon...kat Teluk Kemang mahal lagi kot...aku?
korang upah aku 500 hengget pun aku x berani de...jatuh terbalik x pasal2 nanti kan...

17 comments:

  1. Hehe sebenarnya mama takut.. Saja je gempak dania..

    ReplyDelete
  2. sedap nya kak dok tepi pantai naik buaian angin sepoi2 bahasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan...kalau dapat duk sensorang lagi best....layan blues

      Delete
  3. besttu... masa sy muda2 dulu suka sangat naik ni..dgn kawan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pernah naik masa zaman sekolah dulu...sekarang x pernah dah...serik sebab pernah diterbalikkan oleh kawan2..

      Delete
  4. bestnya main buaian di tepi pantai ni...silap2 boleh tertidur sebab nyaman je...:D

    ReplyDelete
  5. tak pernah naik ,dan takkan naik kot..takut je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takut jangan naik dik...bahaya...

      Delete
  6. Kakak pun takut tapi tengok org naik macam best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pandai teknik kayuhan baru ok kak...

      Delete
  7. dulu waktu ada umah kampung adalah abah weols buatkan buaian kayu tu
    tp bila dah pindah umah batu xde lah nak buai2 ni..syok kan naik buai2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kampung arwah atuk SA buat buaian ikat kat dahan pokok rambutan..best...

      Delete
  8. Replies
    1. ni pun SA rasa macam nak pi lagi...

      Delete
  9. Samalah kita, SA. Takkan ku naik benda-benda yang akan menyusahkan diri cam ni. Offer ler tak mahu punya :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah