Wednesday, March 26, 2014

Ciku vs Orange..

Aku bukan lah penggemar buah ciku...tak tau la kenapa aku x suka buah ciku...ada adik2 aku pun x makan buah ciku...kecuali Lisa ngan Ateh...aku sememangnya x suka...ini la buah paling sedap kata abah...xde maknanya...pada aku buah ciku macam ada ras yang pelik...

sekali 2 bungkus abah beli...
tapi ada je semua suka ciku kan..
orange

kalau yang ni aku memang suka...memang stok sentiasa ada dalam fridge...Dania pun suka but mesti jenis yang besar dan manis tuh..bukan yang kecik...ala..kat pasar ada jual sebakul RM10..aku kalau pi pasar memang suka beli buah orange ni....time lepak2 tgok tv  makan orange...sedap....kalau sejuk lagi sedap....sambil type ni pun dah terliur dah...
HEHEHEHE...


16 comments:

  1. Assalamualaikum.. lama tak makan ciku ~~~

    ReplyDelete
  2. ciku dulu kecik2 suka mkn..dah besar ni tak berape gemar pulak...

    ReplyDelete
  3. suka3 ciku!!..terliur suda..fev akak ni..
    SA boleh geng ngan anak kaksura si Along ..suka sangat ngan orange..klau beli orang lain dapat makan sikit jer..yg banyaknya dia..:)

    ReplyDelete
  4. ciku susah nak dapat. kat rumah saya ada pokoknya. tapi setiap kali berbuah, tak tahan. tak sempat besar dah gugur

    ReplyDelete
  5. kak long cop!!! ada orang suka ciku kak long...wargh kah kah... siapakah dia? jeng jeng jeng... you know and i know... i guess sebab tu jugaklah kak long tak suka ciku...ha ha ha, saja khennn??? (uikkk menggeletis pulak words khenn tu...wakakakaka...ai is geliii)

    ReplyDelete
  6. Lama gila wehhhh tak makan ciku.....susah nak dpt buah ni

    ReplyDelete
  7. kalau makan ciku, anak akak mesi tanya... kenapa ada peluru (biji) dlm ciku ni?

    ReplyDelete
  8. ciku weh! ciku! ciku! ciku! nak! nak! nak!!

    ReplyDelete
  9. iols pun x suka mkn buah ciku
    mmg rs dia pelik kan :)

    ReplyDelete
  10. Kalau kakak pulak lebih suka ciku.
    Rumah kampung kakak pun ada tanam..

    ReplyDelete
  11. ciku ?? seriously.. Zara xpernah makn buah ciku.. huhuhu.. bukan xminat tp xpernah makan.. sob..sob..

    ReplyDelete
  12. ciku...akak suka sangat...ingat lg kecik2 dulu pi kutip kat pokok...basuh then peram...tak sabar tunggu masak.
    sekarang kena beli ja...mahal plk tu.

    ReplyDelete
  13. suka sgt buah ciku ni.. manis. lepas tu kena mkn sejuk2.. baru best..
    kat rumah baru jer stop berbuah.. sekali berbuah mmg byk

    ReplyDelete
  14. Dua-dua pun saya suka. Ciku tu sedap gila, SA. Rugi tau. Orange ni pun memang tak pernah susut stok kat rumah tapi anak saya main baling-baling buat bola masuk terus bawah sofa. Pastu terpaksalah Mommynya ngabiskan secepat mungkin takut lebih banyak yang jadi bola nanti!

    ReplyDelete
  15. dua2 sedap..tapi lebih suka orange.. :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah