Wednesday, March 26, 2014

Throwback > Guangzhou Trip 2012

Kenapa aku buat Throwback...ada antara korang yang plan nak pi Guangzhou kan..mana la tau dari pengalaman aku share ni korang leh dapat sikit input kan...tempat2 nak pergi...walau aku dah lost track sebab kejadian adalah 2012,aku cuba la sedaya upaya bagi info mana2 aku ingat especially tempat2 yang di bawa pergi utk trip kali ni....i'll try my best.....

October 2012 , Trip 5 hari 4 malam ke Guangzhou, China. Salah sebuah bandar besar di China yang mempunyai kepadatan penduduk dan pembangunan. dari atas flight lagi kita dah nampak memang bandar ni sangat2 pesat membangun...

bertolak dari LCCT pukul 5 pagi...sampai Guangzhou kul 6.20pg lebih kurang..the best part..aku dari Kepong ke LCCT kul 9 mlm...masa tu memang dalam otak nak pi backpackers je...so pakat ngan budak2 satu opis...jom la kita pi sekali...aku sorang jer perempuan dan 2 lelaki Nik Farid dan Wan Mohd Fatah...kelakar...pi LCCT naik teksi...tong2 charter teksi...lepak LCCT dari sampai tu hingga lah check in kul 3 pagi...sambil nak tunggu yang lain2 bersapau aku kat luar LCCT sebab time2 tu la..diorang buat cleaning ke fogging ke amenda ntah....

 cuaca sangat cantik...suka tgok awan....indahnya ciptaan allah...
 dari ketinggian berapa ntah...x ingat plak...nampak x?
 kat sini lagi clear...bandar membangun dan bangunan tinggi2 tumbuh bagaikan cendawan selepas musim hujan...dari atas nampak tersusun cantik jer kan...
 yeay kami dah sampai...trip sendiri2 ke ni...x la...company trip yang di tanggung segalanya kecuali duit belanja...aku pergi hanya nak berjalan...xde pun rasa nak shopping tp abih gak duit..hahaha...
 bangunan airport

Aku terasa sangat penat masa ni sebab aku lepak lama kat airport kan...dah la aku sorang ppuan...moral of the story..jangan amik flight awal pagi....tapi nak buat cemana...memang dah di tentukan...hahahaha...apapun aku happy...sampai2 macam biasa x terus check in tau....terus pi shopping kat lokasi yang sama...memang betul2 ikut itinerary..yang itu aku cerita next entry..

19 comments:

  1. entah bila dapat jejak.
    hehe..
    mmg best kalau dpt seat tepi.
    leh amik view cantik dari awan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu selalu if naik flight request seat tepi...

      Delete
  2. fuhhhh.. mmg muka penat.. take ur time for rest sis =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu la Siti...heheheh...memang day 1 tu bantai tido lepas check in hotel..

      Delete
  3. tertgu2 gak lah n3 uols g gzou ni
    akhirnya dpt gak bc
    xsabar nak bc next stori :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa....dah kuar dah kan....slowly eh...

      Delete
  4. best jugalah dpt g jalan2 tgk tempat orng kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. best pergi kalau semuanya di tanggung KA..hehehe

      Delete
  5. ok tunggu nanti plan ok? wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x mo la..china sekarang dengar je org malaysia terus nak hentam...

      Delete
  6. Bestnya melancong ke guangzhou. Bilalah nak merasa gi sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah ada rezeki sure u bleh pi kan dik..

      Delete
  7. Nampak wajah lesu SA sbb takleh tidur tu. Ni kira intro la ni ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...ni intro entry la ni....tunggu entry2 seterusnya nanti ye...

      Delete
  8. Eh, tak faham SA! Ni pergi Guangzhou free and easy dengan kengkawan saja ke atau company trip?

    Bestnya kalau semua pun company bayar kita tinggal bawa badan dan duit poket untuk spend di sana sahaja!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah