Thursday, March 27, 2014

Throwback > Guangzhou Trip 2012

DAY 2

Hari ke dua ni kami akan di bawa keluar ke lokasi yang terdapat dalam itinerary.pagi2 buta tour guide memang dah ada...aku pepagi dah bangun...dah puas tido dah masa ni....dah bersiap masing2 terus pi sarapan kat tingkat 10 kot dalam hotel jugak...so...pagi2 tu makan apa? macam biasa just amik roti..buat roti bakar sapu jem strawberry...yang lain2 aku x makan sebab was2...mintak half boiled egg je...makan macam tu je..kicap xde apa pun xde..hahaha...sabar jer la....

Aku ni kan suka ngan keindahan alam so banyak la gambar pemandangan dalam entry2 aku x kira kat mana2 aku pi...mesti terselit gambar2 pemandangan...

 cantik kan..suasana pagi di sini...apa yang aku salute..bandar ni xde sampah pun...bersih....
 bangunan rapat2...tinggi2
 cuaca pun bagus sepanjang hari...
 x paham aku kenapa beras diletakkan dalam bekas ni...adakah tugas beras tu mengawal pengeluaran garam yang turut ada dalam botol tu?
 aku dan kak yati di depan hotel...
 nampak x lorong yang ada signboard Bossini tu?area tu la setiap malam ada pasar malam
 sedih tgok gambar ni...sebab sayang sgt rambut aku tu...
 pagi2 jalan belakang tu di tutup sebab nak buat sessi pembersihan
masih lagi di depan hotel yang sama..bas x sampai lagi kita posing dulu...pesal aku kurus eh time ni...hehehe...

Biasa la bila ikut trip memang macam2 perangai ada..lambat bangun la...settle anak dulu la...group aku ni ada yang bawak anak...dan ada yang bawak satu family...tu yang memacam ragam...nak pi mana ni..haaa...masa ni lokasi pertama adalah tempat pusat2 ginseng dan perubatan cina..dah termasuk dalam itinerary so pegi je laa....aku panggil tempat ni tempat segala penipu...hehehe...nak tau kenapa?

Let me citer kat u olls in the next entry....

8 comments:

  1. kalau dah ramai2 memang menunggu la jawabnye...kenapa plak penipu??Cpt up entry baru,..

    ReplyDelete
  2. Kakak tahu kat sana banyak penjual menipu. Kalau tak pandai mengelak sah-sah percaya terbeli ubat dia walhal bukan betul pun apa yg dikatakan mereka.

    ReplyDelete
  3. Mesti seronok ke negara orang lain.

    ReplyDelete
  4. wah panjangnya rambut kak long masa tu, ayu sangat...he he he...

    ReplyDelete
  5. iols pasan uols suka pakai baju stripes ea hehehe sure byk koleksi ni :)

    xde sampah..bagusnya..rs nyaman pulak tiba2 haha

    ReplyDelete
  6. best la sopinggg...makan anginnnn...

    ReplyDelete
  7. Bila dah pergi berkumpulan tu memang macam-macam ragam. Kena tahan ajelah. Wah panjang rambut SA masa ni, kurus pun kurus nih :)

    ReplyDelete
  8. kalau pi ramai2 memang banyak ragam..sabar je la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah