Sunday, March 16, 2014

Suriaamanda Di Pantai Tanjung Biru Port Dickson

Assalamualaikum. ..
Ahad aku di sini....bukan berkelah bukan berehat..tetapi menemani si kudut melaksanakan tugasnya....bekerja di hari Ahad memantau event....org kerja Jabatan Pelancongan...mmg x kira hari kerja kan...if ada event kena la turun padang...aku tumpang sekaki...buat photoshoot guna hp sajork...janji ado....huhuhu....



Menikmati keindahan alam bersama anak dara adalah satu keindahan dan kepuasan...


Anak daraku  yang meroyan nak mandi laut...x jangka plak cantik sgt pantai ni....air seolah2 biru kehijauan...cantik..superb....ohoiii....cuma satu je...pantainya agak berkarang...i mean berbatu karang..pernah kami berkelah di sini 20 tahun lepas...haha...punya la lama....x sangka dh byk pusat2 peranginan area sini....Pada yang cintakan keindahan...sini terbaik kot...pada yg nak menembak scenery yang cantik pun amat sesuai...pantai Tanjung Biru atau popular dengan nama Blue Lagoon.....



11 comments:

  1. Cantik pantai tu...tenang ja airnya, best untuk bermandi manda

    ReplyDelete
    Replies
    1. scenery ni seawal 7.30am dear..air tengah pasang...

      Delete
  2. Amboi bestnya bercuti ye. Hihihi

    Cantik sangat pantai tu

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdenya bercuti Profhariz..dtg sesaje je temankan adik x sampai setengah hari..hahaha...

      Delete
  3. wah, Tanjung biru ni area mana? biasa pantai kat PD kotor dan banyak sampah.. nak-nak area teluk kemang.. ni kat mana ni? nak g la, sbb macam tak sangka pulak masih ada pantai cantik kat PD nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanjung biru yang dekat kem askar selepas teluk kemang...landmark selepas Politeknik dan Thistle hotel...hehehe....

      Delete
    2. worait, tenkiu... kena plan baik punyer nih

      Delete
  4. Skrg ramai dah berPort kat blue lagoon ni.. sebab kat situ mcm2 kemudahan dah ada selain dari public toilet, food court pn dekat..
    Gambar SA & dania tu cantik..
    scenery pn cantik.. cool je

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan Zaza..tp pantainya banyak batu la...risau terluka kaki..air dan kawasan pantainya masih cantik compared ngan Teluk Kemang...

      Delete
  5. nampak pantai memang sangat cantik kan

    ReplyDelete
  6. For me yg sgt sukakan pantai mmg rasa sgt cantik..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah