Thursday, April 17, 2014

Gangster Lunch RM5.00...


Amboih...udah kenapa bukan main besar lagi gambar makanan aku lunch tadi...hehehee....saje nak bagi korang terliur ke..alahai..lauk ayam ngan hati ayam kari je kot...tp tu masa aku turun bawah pi beli tadi kan...memang ayam kicap tuh memanggil2 melambai suh aku pilih dia...hahahaha....pas tu ternampak plak kari ayam and ad hati ayam jugak...pun melambai....sayur xde yang menarik...ah..amik itu sajork la...tanya si Bob, ala2 gangster...

Aku : Bob...bape ni...ko jangan nak mahal2 ngan akak...tumbuk kang...

Bob : saya mana pernah kira mahal kak..

Aku : ko jangan nak banyak citer..selalu tuh mahal..

Bob : ye la..ye la...semuanya RM5.00

Aku : eh...mekasih bob...bob dah makan ke...

Bob : eleh akak ni...saje la tuh....td marah2..

Aku : mana ada marah2 bob...ko hensem la ari ni....

Mak Bob : Dah2......cukup...jangan nak beramah mesra kat sini eh...

Aku : ala mak....mak ni memang la...orang nak borak ngan bob pun jeles..

Mak Bob : xde makna aku nak jeles...tray aku dah pulang lom...

Aku : orang dah pulangkan la...x nak order utk meeting baru tau...

Mak Bob : Bob dah bagi murah ko x order lagi nanti ko siap...

Aku : hahahahahahaha....

Macam tu la hari2 aku kalau x bawak bekal...memang aku sound tepat je...adakala selamba je ami buah and ckp pakej ngan nasi sebab ko charge akak mahal...hahaha....asal nampak muka aku je..mak dia pun ckp..tu ada la yang dia ndak tuh....dah kenal dan dah masak sangat diorang ngan aku..hahahahaha....kita kat KL ni kalau x buat cenggitu memang susah la...mesti kena baik2 ngan diorang...macm aku...aku rajin jugak order kuih ke apa2 je la makanan untuk meeting...kira banyak bagi job jugak..sebab tu dia x kisah ngan keceluparan perangai aku...macam tu je cara kitorang mesra....hehehehe.....

12 comments:

  1. amboi garangnya kak long sorang ni...

    ReplyDelete
  2. nasib baik baca after lunch..tapi kalau dah nama regular customer, biasanya peniaga memang boleh lebih kurang jer ngan kita...hehhe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. hahahahha ni kakak kawasan ni sbb tu dpt murah heheheh :)

    ReplyDelete
  4. murahnya. ok lah sbb dah biasa dgn diorang kann..
    kalau x kenal maunya kena sumpah seranah.. hehe

    ReplyDelete
  5. Mestilah nak berkenal mesra kalau selalu tapau/makan kat situ. Jadi peramah ni kadang-kadang banyak untungnya. Huhuhu...

    RM5 tu kira murahlah. Saya pun pakej - nasi+ayam+telur masin pun RM6 ya, SA. Itu saya tak buat majlis ramah mesra penjual dengan pembelilah!

    ReplyDelete
  6. ni dah mcm kak long kawasan ni. Kat mana tu? Kat malakoff ada cafe ye? Kalo beli nasik kat plaza sentral, ayam dgn sayur RM8. Tapi ayam dia mmg sebesar2 yg boleh le.

    ReplyDelete
  7. Naik takut penjual, gengster gitu terus dapat murah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah