Wednesday, April 2, 2014

Throwback> Guangzhou Trip 2012

Gems Factory

Lepas pi makan tuh kitorang pi plak kilang gems, kilang batu2 permata segala...pun aku berjaya tidak mengeluarkan satu sen pun duit aku....bagus x? bagus ?..kalau korang nak tau...niat x nak shopping tu dari awal sebelum trip...sampai2 sana memang xde rasa nak shopping...memang kabul la niat tu...nama pun niat kan..kalau dah semat memang xde selera nak shopping...tp apa cer x shopping kan...bab shopping nanti aku citer bila sampai partnya eh....

 usah korang tanya apa ke nama batu2 ke amenda ni sume...
 posing adalah wajib
 emas kot...
 batu apa ni?

 owner kilang tgh bagi penerangan...
 semua serbu nak beli rantai ke amenda ntah tokey tu jual murah...giler punya murah pun aku x beli...
 tengok...siap rebut2 lagi...sib baik iolls x tergoda
 cantik x?
ni tangkal ke apa ni...

Alhamdulillah aku berjaya mengekalkan jumlah wang yang aku bawak..masik x luak lagi walau tokey kedai tu puji la aku mcm mana pun...dia kata ku ni orang Vietnam ke...choiiiii mulut ko busuk la tokey...hahahaha...aku yang lawa2 ni ( hahah) ko ckp muka Vietnam....hoiiiii...agak2 la der....tau la ko nak pancing aku...x yah la buat onar sebegitu rupa kan....

ok la...pas ni kita pi War Museum diorang plak...x best betul bila pi tempat2 yang x best mcm ni....hahahah..nama pun ikut itinerary kan....follow sudeh....

10 comments:

  1. kiranya ayat tokey kedai tu tak cukup power la along, tak mampu mencairkan hati mu lagi :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..org vietnam pun cantik la! :)

    ReplyDelete
  3. hahahaha..padan muke tokey kena coiiiiiiii

    ReplyDelete
  4. nape akak tak beli gelang magnet RM5??? pastu bleh jual kat sini RM150..untung woooo..hahhaa

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. ahhaah bukan senang nk dapat wanita susah untuk di cairkan untuk membeli barang huhu

    ReplyDelete
  6. cantiknya.. memang tergoda kalau aiza yang pergi sana tu.. hehe..

    ReplyDelete
  7. rantai tu cantik lah..kompem sy cair tengok ni hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah