Tuesday, April 22, 2014

Sessi Memanjakan Rambut

Seperti yang aku war2kan dalam FB last week Ahad aku buat sessi memanjakan rambut...buat treatment, trim layered pas tu rebonding kan...haaa...x banyak gambar aku amik sebabnya Dania ngelat x nak teman aku...dia lebih rela pi elpak umah si kembar main ngan adik2 dia...huh..x per la...kang ko meroyan plak nak oii bila lama kat salon...mula2 sampai kedai x bukak lagi..lepak la kejap kat depan kedai tuh...nampak auntie tuh nak bukak kesai terus dia tanya aku..amoi..buat apa tunggu depan kedai...laaaa...tunggu kedai bukak la aunty...terus dia panggil masuk tunggu kat dalam....


rupa sebelum buat rebonding...memang aku x cuci rambut pun..sebab tau dah memang akan cuci jugak nanti


2 orang mengerjakan rambut aku..letak ubat Loreal amenda ntah...sukati ko la...tp suka sentuhan mamat cina tuh sebab teliti compared the chubby girl...


dah letak ubat dia panggang rambut aku ngan benda alah ni selama 30 minit...

 then basuh balik....keringkan...rebond....ingat dah siap dah...belum rupanya...nak treatment dulu...
 letak ubat lagi sekali...kira 2 kali proses letak ubat la...

jangan compare aku ngan si muka depan URTV tu eh...no..no..no....pas tuh dah siap....


ni la rupa paras dalam saloon..



result rambut selepas rebonding...aik...pelik makin panjang plak aku tengok...memang la...dah sah2 rebonding kan...

total cost termasuk treatment RM350.....puas hati ke? sangat2 puas hati sebab kat salon lain aku x dapat layanan macam ni...selalunya 2 kali letak ubat terus basuh dan rebonding je...rupanya dia ada step by step sebab aku pilih permanent rebonding...tahan lama skit la kan...xde la sekejap jer dah patah rambut aku...ni dah hari ke 3 aku x basuh rambut...dah rasa x selesa...esok pagi confirm kena basuh ni...aku mana boleh x basuh rambut dalam tempoh yang lama...rasa rimas...panas segala ada..cuma untuk sebulan 2 ni x leh la gatal tangan nak ikat rambut..jahanam kang...buat mahal2 so jaga elok2....special thanks to KT Hair Saloon Dataran Senawang...korang area Seremban kalau nak pi merewardkan diri sendiri nak pi cuci rambut ke treatment ke sila lah berkunjung ke KT Hair Saloon eh...senang je nak tau kedai yang mana satu...satu2nya hair salon bersebelahan butik Pearl Haya...sangat2 recommended...

31 comments:

  1. Wah cantik SA, suka tengok rambut straight ni kemas. Rm350 kira ok kut, dah lama tak pi salon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. for me treatment sekali ngan rebonding kalau rega macam tu dah ok dah tu...

      Delete
  2. or another thing you could do is brazillian keratin hair treatment.... best... iollss buat brazillian keratin hair treatment jer sekarang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu akak x cuba lagi dik....bukan apa x berapa suka ngan bau2an kat brazillian tu...

      Delete
  3. affordable la tuh kalu buat rebonding sume rm350...cantik n kemas nampak buatan nya...mcm teringin tapi xkn nak pegi ke senawang kot...hehe...
    p/s: jgn lupa follow sy..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe boleh cari area berdekatan umah Morn26 kot...SA cuba follow..x reti la plak nak follow tang mana..leh bg tau x?

      Delete
  4. ubt bgs mst tahan lama..sy buat selalu under 100 je + treatment...next year buat lagi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kisah la janji rambut dah siap treatment kan...

      Delete
  5. Replies
    1. thanks Husna...sekarang lom nampak lagi rebonding sebenar sebab masih ada ubat..esok pagi2 nak basuh rambut dan SA akan up entry lain eh...

      Delete
  6. Oloh, jauh pulak kalo nak pegi. Dulu kalo kat sooka ni saya ada jgk pegi kat derrick and team. Now dah tutup. Tu pun utk potong rambut je.

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhhh rambut hari raya ke ni..lama lagi nak raya..tp mmg cantekkkkkkkkkkk

    rambut iols pun dah pjg smpi ke pinggang
    dah mcm rambut hantu kak limah lak hahaha
    igt nak potong pendek..rimas nti ms pantang kan..
    nak jd cute2 pulak pasni kahhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  8. oo kalau rebonding memang makin panjang ye rambut..? adik saya pernah buat.. tapi lepas tu rambut dia macam jadi rosak.. mungkin kaedah kedai tu tak ok..

    ReplyDelete
  9. Akak kalau pi rebonding sah2 kena bayar lebih sebab rambut jenis kerinting sakan punya tapi heran dapat kat anak dara lurus pulak rambut dia.

    ReplyDelete
  10. dee dah pakai tudung ni mmg malaslah nak rebonding..gi buat scalp treatment je...sbb sejak pakai tudung..kelemumur maha hebat..huhu..btw..cantik rambut along..

    ReplyDelete
  11. Lyn pun dah lama nak potong rambut, tapi tak pg2 lagi..
    kali ni kasi pendek terus...

    ReplyDelete
  12. Wow berseri2 la akak.. farah pn suka rmbut lurus senang nk jaga.. nie pn rambut dh tumbuh kerinting blk.. maybe dekat2 nk raya baru nk buat.. tah brp pulak $$$$ nak melayang nnti.. =D

    ReplyDelete
  13. Wow berseri2 la akak.. farah pn suka rmbut lurus senang nk jaga.. nie pn rambut dh tumbuh kerinting blk.. maybe dekat2 nk raya baru nk buat.. tah brp pulak $$$$ nak melayang nnti.. =D

    ReplyDelete
  14. daripada belakang nampak macam Ella pun ade...waittt....mungkin ziana zain kot, tak pun Erra Fazira...hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. pergi salon bila dekat nak raya jer...mulalah nak gunting rambutlah, nak straight rambutlah...biasalah nak rayakan...ehehehe...boleh tahan juga harganya...bagi SA tak mahal..tp ema rasa mahal....kalau compare dengan harga di kelantanlah.

    ReplyDelete
  16. wahhh kemain... mekchu sejak pakai tudung rambut ala2 kak limah jugak laaa... huhuhu... jaman dolu2 suka kat donnako.. deret pearl haya tu la... dulu2 laa... dulu2...

    ReplyDelete
  17. Rajinnya akak ber rebonding bagai..

    Myra dah lama tak memanjakan rambut ha..
    Nak kena juga sekali sekala kan bg kedai belai :)

    ReplyDelete
  18. cantik rambut belakang tu.. kita jarang pi salon. rebonding apatah lagi rambut sedia lurus...

    ReplyDelete
  19. besttt nyaa .. daa lama zara xcuci rambut guna khidmat saloon sejak sbuk memanjang kblkgn ni.. yg best kat saloon ni, dorg siap tepuk2 .. urut2 kepala masa cuci tuuu.. perghhhh.. rasa ringan trosss kepala.. ~~~~

    ReplyDelete
  20. cntik
    rimas kan x dpt cuci rambut..

    ReplyDelete
  21. I tak pernah buat rebonding.. I heard buat rebonding lama giler kena tadah kepala kat saloon kot..
    even I kaler2 rambut pun lama dok saloon rasa nak menjerit je..

    ReplyDelete
  22. zaman anak dara dulu memang rajin pi rebonding...rambut panjang...biasa buat kat KM Plaza.. mang best ar...biasa total damage if an rebonding tak lari dari RM700++...kira murah ar akak uat rebonding tuh...yup...kedai tuh dekat sgt ngan umah an haa....heheheee....tp skrg an da berhijab,takdo dah zaman rebonding nie...huhuhuhuuuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah