Tuesday, April 22, 2014

Menu Weekend Suriaamanda

Korang ingat x kisah udang besor yang aku up kat sini last week...aha...my mum dah masakkan dah...sedap...best giler..paling best bila ada yang x leh makan banyak...dan ada yang x leh makan langsung..thats means aku la yang kasi perabih semua...muahahahahaahahaha......dasar kan....harus la kasik habis u olls...nak2 plak memang aku sorang je hantu udang2 besar cenggini...

erm..dap...rasa nak pi beli lagi...
ni dari sudut lain plak...
ni menu semalam masa kat umah Lisa..

Memandangkan dari kul 11am sampai la kul 3 petang aku xde dan berumahtangga kat saloon tu buat rambut...makanya mak dan yang lain2 pi lepak umah Lisa...bukan main lagi diorang masak best2...aku sampai2 je terus terjah meja makan..x senonoh..ater lapor la plak....4 jam lepak kedai tuh...sib baik banyak bahan bacaan diorang bagi...hahahaha...apa dak lisa masak erk...yang aku nampak tuh sayur kangkung goreng, sambal sotong ngan asam pedas ikan pari...ayam goreng kot untuk anak2 makan...aku sebab dah perut masuk angin memang sikit jer la makan...padan la muka aku...sendiri cari pasal kan..nak lawa rambut tu konon...nak jaga bukan senang lepas rebonding, bukan boleh selit2 rambut kat telinga...bukan boleh ikat dah..rimas bukan main...lagi rimas bila x leh basuh rambut 2 hari...hurm.....kadang2 ada aku kisah...aku kalau dah rimas aku basuh je..hahahaha....


18 comments:

  1. mane rambut baru along..tunjuk laaa...mesti cun ...tu laa lieya kalo buat rebonding tang nak kene tgu 2-3 ari baru cuci tu tak sanggup...kdg2 ari ke2 dah basuh dah...rimas wooooo hehehheehehe

    udang besar2 tu sedap kalo sedut kepala tuuuu...peberet wooo!!

    ReplyDelete
  2. alahai..jangna menjeleskan saya la Along..susahnya nak dpt udang besar mcm tu

    ReplyDelete
  3. ok pagi2 perut jadi berkeroncong nengoknya...

    ReplyDelete
  4. ohhhoiii sedap nyerrr...menjejes jejes air liurrrrrrrr

    ReplyDelete
  5. gila besar wehhh udang! hahahaha :P

    ReplyDelete
  6. wahh terlir tgk udg besar..nk kna gie cr di kuala sepetang..mee udang..^___^

    ReplyDelete
  7. ingt kari kepala ikan
    sedap tu.mkan ramai2 kan
    sy pon suka mkn udng besar2.udng kecik kureng.hahaa

    utk rambut kelihatan cntik.kna la berkorban

    ReplyDelete
  8. saya tak makan udang tapi kalau akak jemput boleh laa share ayam goreng dengan princess tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. sedapnya udang, sotong , bendi... all my fav.. terliur...

    ReplyDelete
  10. udang besar2 ni kalau buat cucur udang sedap tu.. lagi2 time hujan selalu turun ni.. :)

    ReplyDelete
  11. banyaknye lauk... mmg menyelerakan nampak udang besar tuh..huhu.

    ReplyDelete
  12. wah byknya menu, udang masak lemak memang terbaik emmm terliurr

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum suria...sedapnya lauk udang tu...:)

    ReplyDelete
  14. org N9 kata "bapak bosar" hehehe
    bapak bosar udang tu Kak Long oiii.. masak lomak cili api plak tu..
    poloh2 dahi dibueknyo hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah