Wednesday, April 16, 2014

Sustained Released Vita- C Plus SHAKLEE


Hi korang....ini botol ke 2 aku consume Vita-C Shaklee...so far aku sangat2 puas hati..xde complain apa2 coz sepanjang 3 bulan masa amik botol pertama aku xde selsema dan xde demam, batuk jauh sekali...maknanya aku sangat2 serasi ngan Shaklee ni...ni nak beli B-Complex plak...if im not mistaken Vit B untuk kecantikkan kulit..

jom baca skit tentang Vita - C Plus ni....

  1. Produk pertama yang menawarkan Vit C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang melepaskan Vit C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam
  2. Sebagai satu anti-oksidan yang kuat
  3. Nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, sistem imun dan keutuhan sel
  4. Baik untuk kesihatan mata, gigi, gusi , oto dan pembuluh darah
MANFAAT UTAMA VITA-C PLUS
  • Membentuk kolagen
  • memperbaiki simptom pendarahan
  • meningkatkan sistem imun
  • memerangi kanser
  • mengekalkan kolestrol sihat
  • mencantikkan kulit 
  • memulihkan masalah imsomnia, stress, tekanan dan keresahan
KELEBIHAN
  • Memainkan peranan penting dalam pembentukkan kolagen yang membantu mencegah penuaan pra matang dan mencantikkan kulit
  • memelihara kesihatan gisi, gusi, tulang dan sendi
  • meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  • melindungi badan dari jangkitan kuman dan selsema
  • membantu merawat jangkitan saluran kencing
  • mengalakkan penyembuhan luka
  • mengurangkan tahap kolestrol, tekanan darah tinggi dan risiko sakit jantung
  • berfungsi sebagai anti oksidan yang bagus
  • membantu pertumbuhan dan pembaikkan tisu
  • melindungi sel otak dan saraf yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
  • membantu tubuh menyerap zat besi dengan lebih baik
CADANGAN KESESUAIAN PRODUCT

  • Sesuai untuk 12 tahun dan ke atas
  • Perokok - nikotin memusnahkan Vitamin C dalam badan
  • Mereka yang kerap demam/tidak sihat/ mengalami masalah stress
  • Mereka yang mengambil pil perancang akan menyerap vitamin C
  • Mereka yang mahukan kecantikkan kulit dan awet muda
  • Mereka yang  mengalami masalah kulit, ekzema atau jerawat
  • Mereka yang sedang hamil, sedang menyusukan atau dalam pantang
CADANGAN PENGAMBILAN

  • Sebiji sekali sehari selepas makan
PERBEZAAN VITA-C SHAKLEE

  • Direka dengan membolehkan pembebasan berterusan di dalam badan secara semulajadi selama 5 jam
  • Ujian klinikal membuktikan 2 biji Vit C diambil ( dengan menjarakkan 5 jam ) mampu kekal di dalam plasma darah selama 24 jam.

Itulah sedikit penerangan tentang Vita C-Plus yang aku consume sekarang....so korang kalau berminat boleh la dapatkan product shaklee ni dari kawan2 yang menjadi distributor, ramai rasanya dalam dunia blog ni...follower aku pun ada yang jual...aku sedang dalam perancangan nak jadi dealer, not now kena tunggu dulu la..ala jadi dealer untuk diri sendiri dan keluarga...belum merancang untuk berniaga secara serious...takut x terbawak nanti..kan...if korang tanya aku apa perubahan yang aku rasa setelah 3 bulan consume Vita C plus ni...for me memang miracle...dari kulit kusam, berjerawat dan berminyak now dah slowly hilang dan badan makin bertenaga...bangun pagi pun x susah, sampai masa aku akan terus terjaga, sebelum ni x pulak kan...banyak positif dari negative la..xde la bergantung pada product ni sahaja tapi bergantung pada diri sendiri jugak...if mahukan yang positif kena berubah ke arah yang positif...kan?

25 comments:

  1. bagus3..akak pon berShaklee jugak..:)

    ReplyDelete
  2. Vita-C SR Shaklee ni memang lah sangat ok... harga pon murah dari vit-C keluaran lain kat farmasi yg dalam standard high quality... baguslah kalau dah makan :D ehehehe...

    oh ya... sapa-sapa nak, order ngan saya pon boleh huhuhu... just fill in the form kat page 'contact Me' in my blog huhuhu... nak harga distributor pon boleh..tak kisah... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..thats good, kepada follower2 SA sila la contact Wafa ye kalau nak consume shaklee

      Delete
  3. terjah cni dari segmen Mak Dara

    ReplyDelete
  4. SHAKLEE is the best!!! *_^... Iolss pun consume jugak... kata nak diva, cantik luar cantik dalam...wakakakaka...tapi tak semua consume SHAKLEE tu diva, ada juga diva wannabe...lol.... teettttttt..... nak jugakkk kannn???

    ReplyDelete
    Replies
    1. diva wannabe yang perasan sgt tu ke? opps.......

      Delete
  5. mmg shaklee terbaik
    xsabaq nak mula consume shaklee ms pantang haha
    sori lama x singgah..iols sgt bz

    ReplyDelete
    Replies
    1. x per kak el...its ok..SA faham...eh hadiah dah sampai ke?

      Delete
  6. patut lah tengok muka akak makin glowing2 gitew kan.... ekekeke... nie live testimonial dari bukan pengedar shaklee... terbaik lah...! nanti nak share dalam blog saya boleh? btw, cepat2 jadi ahli... tak rugi pun tau.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. glowing ke? ish x kot..lom lagi tuh...kena cukup 9 bulan baru glowing...boleh jer Cheq eem...nanti la erk..akak nak jadi ahli akak inform awak...

      Delete
  7. ramai yang consume shaklee ni. sy pernah beli tapi xlalu nak telan pilnya yang besar2... macam mana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pil dia besar2...tp tawakal je lama2 dah biasa

      Delete
  8. wahhh...patut laa sekarang akak makin cantik lagi bergaya..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..eh...lain macam je puji tuh...hahahahaa

      Delete
  9. Nice entry!=) from segmen mak dara. nak bisnes tapi taktahu nak bisnes apa? jom ke http://www.aimisyahirah.com/2014/04/jom-buka-franchise-sendiri-dengan-cbp.html

    ReplyDelete
  10. SA aju mmg makan shaklee sejak 2010, masa susukan anak dulu nmpk perubahan positif dan membantu susukan anak sehingga umurnya 2 tahun. skrg masih makan juga lagi, nak kuruihhhh

    ReplyDelete
  11. shaklee is the best supplement. .
    all the best to u n teruskan consume ye

    ReplyDelete
  12. kalau serasi teruskan je kak :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah