Tuesday, April 1, 2014

Sakura Di Bumi Malaysia


Cantiknya kamu....seindah sakura..
Menghiasi sepanjang hariku...
Tak jemu mata memandang...mekarmu Indah berseri....
Umpama bumi disinari matahari..
Namun sayangnya....mekarmu tidak lama....
Sampai masa kau layu jua...gugur tiada makna...
Lama kelamaan hilang dek alpa...



***sila sambung sajak di atas di ruangan komen.....nak tengok follower suriaamanda ni kreatif x....xde hadiah just suka2 je.....

19 comments:

  1. Gugurmu..

    Memenuhkan bumbung kereta ku..

    kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti selalu parking bawah pokok blossom ni kan....

      Delete
  2. ha ha ha, memang sangat tak creative sebab tengah buat calculus ni kak, belum berkesempatan nak fikir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau dah...tp bila stress banyak plak idea kuar eh...amboiii

      Delete
  3. hahhaa..tergelak baca komen doktor!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kalau perasan pokok ni ada sepanjang jalan raya...kat pekan2 or taman perumahan

      Delete
  5. ni sakura yg sama cam kat jepun tu ke? Yg jepun tu cherry blossom kan? Ada penah nampak kt kampung saya baru2 ni, tp ingatkan tak mungkin boleh tumbuh kat malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh x sama la Lyd, yang kat Jepun tu the real sakura...ini x tau la apa namanya...

      Delete
  6. kat uitm ada tp rasanya bukan sakura blossom kot.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab nama pokok usah ditanya SA, mmg x reti...

      Delete
  7. assalamualaikum suria...mmg cantik kala dah berbunga mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama, betul ckp mama tuh..apap2 pokok pun if berbunga memang cantik

      Delete
  8. emmm mmg x kreatif hahaha
    tp setuju dgn komen doctor.. habis kereta ku berpink pinky bila berguguran.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kalau kelopak2 bunga tu gugur atas rumput dengan banyak sangat cantik kan...

      Delete
  9. adehhh iols x pandai..pandai merapu je haha
    tp mmg siyes pandai n ketip SA buat sajak tu

    ReplyDelete
  10. Mmg tengah bersepah pokok ni satu msia..saya balik JB pon jumpa gak sana sini..tp kt tganu x de plak..hehe

    ReplyDelete
  11. Tak pandailah nak bersajak-sajak bagai ni, SA tapi memang betullah tu gugurnya menyembah bumbung kereta aje. Walaupun cantik, tension hatiku dibuatnya!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah