Tuesday, April 15, 2014

Meliur..Terliur..Menjejes air Liur????

Seriously masa dapat gambar ni dari group family whatsaap aku menung panjang dan rasa nak ajak je mak abah start keta pi terjah rumah Angah kat Muar...memang kejam betul diorang....buat ailio aku bertakung dan hampir menjejes je...korang bayangkan...x menjejes ailio korang tgok gambar2 ni? 
Sedapnya si Ikie mencicah......

Bulat2 mangganya...feeling confused..ntah bila masa kat belakang umah korang ada pokok mangga?musykil ni...ni mesti korang beli ni kan...?( ayat x puas hati..)

oi...telan ailio dah ni masa update ni...

sudah la Ikie...x yah nak poyo sangat eh...mama memang jeles ni tgok sebekas mangga muda tuh...

Bukti memang petik dari pokok....


Ini kalau aku yang dapat ni memang kenduri mangga muda la nampaknya....hari2 duk balun mangga muda...buat kicap cili pedas2....weeeeee......bertakung air liur dan siyes ssat aku type entry ni ha..aku terliur...kejam la mereka sekeluarga kat Muar tuh...ni pulun sebelum bersalin ke Ibu Ikie? Adik ipar aku tengah tunggu hari ni...x sabar nak dapat anak buah baru...dan x sabar jugak nak balik Muar....makan satay.....

13 comments:

  1. pelam apple ni..rumah nenek kami kat batu pahat pun tengah lebat berbuah.. tapi tak boleh nak balik kampung.. adik bongsu saya dgn anak2 sedara tgh chicken pox..haha...takut anak2 jangkit..

    ReplyDelete
  2. sedapnya tiba2 terasa macam nakkkk.....

    ReplyDelete
  3. Adusss menjejes jugak air liur tengok nie..=D

    ReplyDelete
  4. singgah dan follow dari segmen mak dara :D

    ReplyDelete
  5. sedapnya.. tapi takut nak makan masam2 lagi.
    takut sakit perut

    ReplyDelete
  6. adoi.. jejes ailio.. dah la alise peminat pelam.. cecah kicap.. lada cili,, gula.. phewww

    ReplyDelete
  7. waaa menjelejeh ayolior tengok gambar ni wuwuwuwuwuwu..

    Kat depan umah mak mertua kat seremban ada pokok pelam epal. sedap gileee mencicah

    ReplyDelete
  8. fuhhhh kalau peminat tegar mangga muda mcm ni mau menitik airlior heheh
    mmg geram tgk mangga tu wpun iolls x mkn mangga muda.

    ReplyDelete
  9. semalam baru beli kat pasar mlm..besar gila pelam epal tu,,dah sama besar dgn kepala baby umo sebulan..beli dua bijik pon dah rm15..pejam mata je suami bayar...

    ReplyDelete
  10. wahhhh iols tgk pun menceceh ayaq liur woiiii
    lidah ni rs kumat kamit ha hahahaha
    sedapnyerrrrrrr

    ReplyDelete
  11. Kalau separa masak, mesti lagi best buat cicah sambal kicap cili padi. Duh, memang menjejer air liur meleleh tanpa mampu dikawal.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah